İnfaz Yasası yürürlüğe girdi, 90 bin kişinin tahliyesi başladı

İnfaz düzenlemesinin kanunlaşmasının ardından 90 bin kişinin tahliyesi başladı. İnfazdan faydalanan tutuklu ve hükümlüler bu sabah itibarıyla cezaevlerinden salıverildi. Tahliye edilen kişiler koronavirüs tedbirleri kapsamında infaz kurumlarından gidecekleri yerlere bırakıldı. Test sonucu pozitif çıkan ve tedavileri devam eden sınırlı sayıdaki kişilerin de sağlık kurumlarına teslim edildiği öğrenildi.

İnfaz Yasası yürürlüğe girdi, 90 bin kişinin tahliyesi başladı

İnfaz yasalaştı tahliyeler başladı.

Ceza infaz düzenlemesi 14 Nisan’da Meclis’ten geçerek yasalaştı. Meclis’ten geçen yasa 15 Nisan’da da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Kararın Resmi Gazete’de ilan edilmesinin ardından cezaevlerinde tahliyeler de başladı.

Terör, cinsel saldırı suçlularının infaz indirimi ve denetimli serbestliğin dışında bırakıldığı teklifin yasalaşmasının ardından 90 bin kişi tahliye edildi. Tahliye edilenlerin 15 bini kapalı, 30 bini ise açık cezaevinde olan hükümlü ya da tutuklulardı. Yeni tip koronavirüs nedeniyle açık cezaevinde olan 45 bin kişinin 2 ay evde infazına karar verilmesiyle de toplam 90 bin kişi salı verildi.

Virüs nedeniyle riski azaltmak için kapalı cezaevindeki hükümlü ve tutukluların da açık cezaevine geçişleri başladı.

Tahliye edilen ya da evde infazına devam edecek kişilerin cezaevlerinden çıkışı sırasında salgın nedeniyle eldiven ve maske taktığı görüldü. Kolluk kuvvetleri de cezaevleri çıkışında virüs nedeniyle bir yoğunluk yaşanmaması için önlemler aldı. Tahliye edilen kişiler ceza infaz kurumlarından otobüs ve minibüslerle gidecekleri yerlere de bırakıldı.

Öte yandan yeni tip koronavirüs testi pozitif çıkan ve tedavileri devam eden sınırlı sayıdaki hükümlünün de sağlık kurumlarına teslim edildiği öğrenildi.

ulusal.com.tr

Resmi Gazete koronavirüs tbmm