Suriye Ordusu, Lazkiye Operasyonu ile kantonlaşma sürecine ağır darbe vurdu

Türkmen dağına Rusya ve Suriye Ordusu’nun yaptığı kritik ve başarılı operasyon bölgede dengeleri önemli ölçüde değitirecek. Terör örgütlerinin Suriye Ordusu tarafından Türkmen dağından uzaklaştırılması Lazkiye ilini önemli ölçüde rahatlatacak. Suriye Ordusu Nusra denetimindeki İdlib merkezine operasyon yapmak için önemli bir dayanak noktası yakalamış olacak.

Suriye Ordusu, Lazkiye Operasyonu ile kantonlaşma sürecine ağır darbe vurdu

Suriye’nin kuzeyini kantonlar kurarak Akdeniz’e uzanan taşeron devlet kurma planı büyük darbe aldı. Suriye Ordusu, Lazkiye’nin kuzey kırsalında yaptığı hayati operasyonla Suriye’nin kuzeyindeki kantonlaşma sürecine darbe vurdu.

Ordu birlikleri, Rusya’nın hava desteğiyle sözde koridorun Akdeniz’e açılma yollarını kapattı. Bölgenin stratejik değerinin yüksek olduğu bildiren saha kaynakları Suriye Ordusu’nun önemli kazanımlar elde ettiği bilgisini geçti.

Bölgede yaşayan Türkmenler uzun süre önce evlerini terketti. Bölgede daha çok uzak doğu ve eski sovyet coğrafyasından gelen terör örgütleri ve uzantıları var. Özellikle çeçen savaşçıların olduğu Türkmen Dağı, Rus hava kuvvetlerinin desteğiyle yeniden Suriye Ordusu denetimine girdi.

Suriye Ordusu ve Rus hava kuvvetlerinin Türkmenleri öldürdüğü şeklindeki iddailar

Suriye tarafından reddeliyor. Türkmen sivillerin bölgeyi uzun süre önce terkettiğini belirtiliyor. Bölgede ölenlerin ağırlıklı olarak Türkistan, Çeçenistan ve Dağistan ile yabancı ülkelerden gelen teröristler olduğu ifade ediliyor.

Terör örgütlerinin Lazkiye kentini füze atışlarıyla tehdit ettiği Türkmen dağı bölgesini ele geçiren Suriye Ordusu Lazkiye’nin güvenliği konusunda önemli bir kazanım elde etti. Terör örgütlerinin Lazkiye’ye saldırı tehditlerine karşı önemli bir mevzi kazanılmış oldu.

Diğer kritik nokta İdlib kenti. Türkmen dağında zafer kazanan Suriye Ordusu önümüzdeki günlerde İdlib’i kurtarma operasyonu için de önemli bir dayanak noktası elde etti. Ayrıca sınır bölgesinde kontrol altına aldığı noktalarda terörist giriş çıkışlarını önleme imkanı yakaladı.

Türkmen dağı operasyonu Suriye Ordusu’nun son iki hafta içindeki üçüncü kritik başarısı. Geçtiğimiz günlerde Halep’teki Kuveyrs ve Şam’daki Merc El Sultan askeri havalimanları terör örgütlerinden temizlenmişti.

ulusalkanal.com.tr