Erdoğan Kerry'ye katıldı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Katar ziyareti öncesi ABD'nin IŞİD planıyla ilgili konuştu. "Müttefiklerimizle olan dayanışmamız devam edecek" diyen Erdoğan, Türkiye'nin IŞİD'e destek olduğu iddialarını yalanladı. Erdoğan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin açıklamalarına katıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Katar'a gitmeden önce ABD'nin IŞİD terör örgütü üzerinden geliştirdiği yeni stratejiyle ilgili konuştu. Erdoğan ABD Dışişleri Bakanı Jonh Kerry'yle hemfikir olduklarını söyledi.

Kerry iki gün önce Erdoğan'la yaptığı görüşme sonrası "ABD-Türkiye bölgesel konularda ortak mücadele edecek. Ancak Türkiye'nin oynayacağı rol daha sonra netleşecek" demişti.

Erdoğan, Kerry'le görüşmesi konusunda soruları yanıtlarken IŞİD ve benzeri terör örgütlerinin isimlerini kullanmamaya özen gösterdi.

Erdoğan Türkiye'nin IŞİD'e destek olduğu yönündeki iddiaları yalanladı. "Türkiye'nin hassasiyetleri" vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu açıklamaları Ortadoğu'da terörü finanse ettiği yönünde kuvvetli iddialar bulunan Katar'a ziyareti öncesi yaptı.

Cumhurbaşkanı, 3 aydır IŞİD terör örgütünün rehin tuttuğu Türk vatandaşları ve bu örgütün Türkiye'deki faaliyetleri konusunda açıklama yapmadı.

ulusalkanal.com.tr