PKK çocuklara silah dağıtıyor

Askere ateş açan, iş makinesi yakan, köy korucusu kaçıran PKK şimdi de çocuklara oyuncak silah dağıttı. Siirt Emniyet Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada, "Oyuncak silahların olası bir çatışma durumunda hedef şaşırtmak amacıyla kullanılabileceğini ve dikkatli olunması" gerektiğini duyurdu.

PKK çocuklara silah dağıtıyor

Sık sık olay çıkaran ve çocukları eylemde ön plana süren PKK'lılar şimdi de oyuncak silah işine girdi.

Terör örgütünün Siirt’te çocuklara, gerçeği ile ayrıt etmesi imkansız olan ve provakatif eylemlerde hedef şaşırtmak amacıyla uzun namlulu silahı andıran oyuncaklar dağıtttığı ortaya çıktı.

Siirt Emniyet Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaparak uyarılarda bulundu. Silah dağıtımı için özellikle emniyet ve askeri lojmanlara yakın bölgelerde ikamet eden 9-15 yaş arası çocuklar seçildi.

Oyuncak silahlarla amacın, güvenlik güçlerinin karanlıkta gerçeğiyle ayırt edilmesi mümkün olmayan bu silahları gerçek sanarak, çocuklara yönelik ateş ettirilmesi suretiyle provokatif eyleme zemin hazırlamak olduğu bildirildi.

Diğer bir tespit ise çocuklara karşı yapılabilecek herhangi bir saldırının, kamu görevlileri tarafından yapıldığı iddia edilerek vatandaşların emniyet görevlilerine karşı kışkırtılması oldu.

Emniyet Müdürlüğü, gerekli tedbirlerin alınacağını ve en büyük sorumluluğun ailelere düştüğünü söyledi.

ulusalkanal.com.tr

siirt emniyet müdürlüğü