"Galatasaray’a hizmet etmekten yanayım"

Galatasaray Yardımcı Antrenörü Tugay Kerimoğlu, geride bıraktığımız sezonu değerlendirdi. Kerimoğlu, takımdaki oyuncularla arasındaki bağa dikkat çekti.

"Galatasaray’a hizmet etmekten yanayım"

Galatasaray Yardımcı Antrenörü Tugay Kerimoğlu, kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Takımdaki sevgi bağına dikkat çeken Kerimoğlu, oyuncularla ilişkisini anlattı.

"Bizim aramızda çok güzel bir sevgi bağı var. Ben hiçbir zaman oyunculara uzak olmayı tercih etmem. Tabi aradaki dozun da mesafesi olmalı ancak kimseyi kimseden ayırmam, ayırmayacağım da. Hepsiyle tek tek konuşarak, neyin nasıl yapılması gerektiğini anlatıyoruz. Galatasaray futbolcusu her zaman kaliteli olmalıdır. Hiçbir futbolcumuzdan herhangi bir saygısızlık görmedim. Futbolculuk ve antrenörlük birbirinden çok farklı. Çizginin ötesine geçtiğinizde 30 tane evladınız oluyor. Teknik direktörseniz her şeyle ilgilenmelisiniz"

Tugay Kerimoğlu, teknik direktörlüğe de sıcak bakıyor.

"Teknik direktörlük anlamında da kendime çok güveniyorum. Galatasaray’dan teknik direktörlük görevi geldiği zaman seve seve kabul ederim. Ancak ben şundan yanayım; bir anda çıkmak değil, merdivenleri yavaş yavaş, emin ve karakterli bir şekilde çıkmak önemli. Sonrasındaysa o günler varsa oturup masaya, seve seve Galatasaray’a hizmet etmekten yanayım"

Mancini’yi İngiltere'den beri tanıdığını belirten Kerimoğlu, teknik adamın başarısına değindi.

"Bir defa antrenmanın sektiğini, aksadığını görmedim. Bir kere iş disiplinsizliği gördüğünüz mu? Bu ülkeye kimler geldi, kimler gitti. Herkes başarılı olacak diye bir kaide yok. Herkes başarılı oldu mu? Hayır tabi ki. Sabır etmek lazım insanlara. Bizde neden hemen birilerini gönderelim yerine başkası gelsin mantığı konuşuluyor. Roberto Mancini'nin yaptığı az buz bir iş değil. Premier Lig'de inanılmaz başarılar yakalamış, tanımadığı bir ülkeye gelmiş, 3 kulvarda yarışmış biz de ona yardımcı olmaya çalıştık"

Kerimoğlu, Şampiyonlar Ligi kupasını yeniden alabileceklerini söyledi.

"Futbolda her şey olabilir Galatasaray UEFA'yı, Süper Kupa'yı almış ama bu maddiyata bağlı. Galatasaray bir dünya markası. O platformda yarışabiliriz. Düzenimizi tam olarak oturtalım, neden olmasın"