CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin: “Demokrasinin damarları tıkanmış, büyük bir bypass’a ihtiyaç var”

Muharrem İncenin yeni parti çalışmaları, CHP'nin yeni MYK'sı ve dostlarla ittifak stratejisi... CHP'nin içi bir hayli hareketli. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin tüm bu başlıkları Ulusal Kanal'da değerlendirdi. Yerel seçimlerde en büyük desteğin HDP seçmeninden geldiğini açıkladı Tekin, Gizli olduğu iddia edilen CHP-HDP ittifakının nasıl gerçekleştiğini rakamlarla anlattı. Gürsel Tekin, "HDP Millet İttifakı içerisinde değildi. Ama yerel seçimlerde oylarımızı HDP'li seçmenlerin desteğiyle artırdığımız ortada" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin: “Demokrasinin damarları tıkanmış, büyük bir bypass’a ihtiyaç var”

CHP'nin son kurultayı sonrası parti içi tartışmalar ve dostlarla ittifak siyasetinin yankıları devam ediyor.

Muharrem İnce'nin kurultay sonrası yeni parti kurma çalışmaları ise CHP'deki hareketliliği arttırdı. Tüm bu ayrıntıları CHP İStanbul Milletvekili Gürsel Tekin Ulusal Kanal'da değerlendirdi.

CHP ile HDP arasındaki açık ittifak sorusunu yanıtlayan Tekin, yerel seçimlerde en büyük desteğin HDP seçmeninden geldiğini açıkladı. Örnek olarak da İstanbul'u gösterdi.

Tekin, gizli olduğu iddia edilen CHP-HDP ittifakının nasıl gerçekleştiğini rakamlarla anlattı.Yerel seçimlerde CHP'nin oylarını HDP seçmeniyle arttırdığını söyledi.

Gürsel Tekin, parti içinde tartışmalara neden olan Muharrem İnce ile ilgili de açıklamalarda bulundu. İnce'nin başlattığı hareketin başka bir partiye evrileceğini belirtti.

chp hdp muharrem ince gürsel tekin