CHP, başkanlık sistemi teklifine karşı yeni yol haritası belirledi

CHP, Meclis'i yetkisiz bırakacak başkanlık sistemi teklifine karşı yeni yol haritası belirledi. Anayasa Komisyonu'nda teklif görüşmelerindeki kavganın ardından olağanüstü toplanan MYK'da alınan karara göre CHP, MHP'nin güçlü olduğu illere yoğunlaşacak. Bu kapsamda CHP'li kurmayların hazırladığı rapora göre, Adana, Mersin ve Antalya öne çıkan iller oldu.

CHP, başkanlık sistemi teklifine karşı yeni yol haritası belirledi

CHP, kararnamelerle tüm yetkileri tek bir kişiye verecek Anayasa değişikliği teklifinin olası referanduma gitmesi durumunda kabul edilmemesi için yol haritasını belirledi.

Gensoru ve Güvenoyu gibi Meclis denetim araçlarını kaldıracak teklife ilişkin CHP, MHP tabanını ikna etmeye çalışacak.

Bu kapsamda MHP tabanının önemli bir kısmının değişiklik teklifine sıcak bakmadığını savunan CHP kurmayları, bir rapor hazırladı.

Rapora göre, MHP’nin yüksek oy aldığı, Adana, Mersin, Antalya ve Manisa’nın da bulunduğu Ege ve Akdeniz bölgelerinde MHP seçmeninin ikinci parti tercihi CHP. CHP'nin ikinci parti olarak tercih edildiği iller arasında İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde bulunuyor.

MHP seçmeninin İç Anadolu ve Karadeniz bölgesinde ise ikinci oy tercihi AKP.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sunulan rapora göre, halk oylaması sürecinde bölgeler arası farklılıklar içerecek söylemler geliştirilecek.

CHP'liler Anayasa Komisyonu sürecinde de teklifin geçmemesi için toplantılara güçlü katılım sağlayacak.

ulusalkanal.com.tr

chp başkanlık sistemi