Barzani'nin İstihbarat Başkanı: PKK o bölgeyi boşaltmalıdır

Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin oğlu Mesrur Barzani, PKK'nın Kandil'i boşaltmasının gerektiğini söyledi. Barzani, “Biz nasıl Kobani’den çekildiysek, PKK da bölgeyi boşaltsın” dedi.

Barzani'nin İstihbarat Başkanı: PKK o bölgeyi boşaltmalıdır

Erbil yönetimi ile PKK arasındaki gerginlik büyüyor. Irak Bölgesel Yönetimi İstihbarat Şefi Mesrur Barzani, "PKK Kandil'i boşaltmalıdır" dedi.

Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani'nin oğlu Mesrur Barzani, ABD merkezli El Monitor sitesine açıklamalarda bulundu. Barzani, PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki Kandil Dağı'nı boşaltması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de PKK açılımının başarıya ulaşmasını istediklerini belirten Barzani, "Kandil Irak'ın bir parçasıdır. Onun için çözüm sürecinin başarıya ulaşması durumunda PKK o bölgeyi boşaltmalıdır” dedi. Barzani, “Biz nasıl Kobani'den çekildik, onlar da barış sürecinin ardından o bölgeden çekilmelidir" ifadeleri kullandı.

Mesrur Barzani, IŞİD'le mücadele için Sincar ve çevresindeki bölgelerde bulunan PKK güçlerinin misafir olduğunu, bölgenin IŞİD'den geri alınması durumunda çekileceklerini de ifade etti.

Erbil ile Kandil arasında Sincar’da bir gerginlik yaşanmış, bölgede kanton oluşturmak istediğini açıklayan PKK’lılara Mesut Barzani, “Hepinizi öldürürüm” tehdidinde bulunmuştu

ulusalkanal.com.tr