Ak Saray'da görüşme trafiği

Biten çözüm süreci, artan iç güvenlik tehdidi ve sınırlarımızdaki olağanüstü hal. Hükümet kanadında büyük sıkıntıya neden olan bu üç kritik konu, açılışı 29 Ekim'de yapılan Ak Saray'ın da ana gündem maddeleri oldu. Yeni binada kabullere başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Özel ve MİT Müsteşarı Fidan'ı ayrı ayrı kabul etti.

Ak Saray'da görüşme trafiği

AKP iktidarı son dönemlerde tam anlamıyla bir kıskacın içine girdi. Bir yanda biten açılım süreci, bir yanda artan terör olayları ve sınırlarımızın hemen yanında yaşanan çatışmalar.

Hükümet kanadında ciddi sıkıntılara sebep olan 3 kritik konu Ak Saray'da ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ilk kabullerini yaptı.

Saraya giden ilk isim MİT Müsteşarı Hakan Fidan oldu. Saat 12.30'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çıkan Fidan ile Erdoğan yaklaşık 1 saat görüştü. Basına kapalı yapılan görüşmeden görüntü alınmasına izin verilmedi.

Erdoğan, saat 14.30'da ise Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul etti. Yine basına kapalı olan görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

Saray'ın son misafiri Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'di. Saat 17.30'da çıktı Saraya. Görüşmelerin ana gündem maddeleri iç güvenlik reformu çalışmaları, süreçte gelinen aşama ile Türkiye Suriye-Irak sınırında yaşananlar çatışmalar oldu.

ulusalkanal.com.tr

MİT erdoğan genelkurmay başkanı Ahmet Davutoğlu görüşme ak saray