Ramazan Akyürek itiraf etti!

Ramazan Akyürek İstihbarat Dairesi arşivindeki log kayıtlarının silindiğini itiraf etti. Akyürek'in avukatı Adnan Şeker, "kayıtlar her yıl siliniyor" dedi. Avukat Şeker, Fethullah sicilli eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'e yönelik bir operasyon beklediklerini açıkladı.

Ramazan Akyürek itiraf etti!

Fethullah sicilli eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek istihbarat dairesinin parmak izleri olan arşiv kayıtlarının silindiğini doğruladı.

Akyürek'in avukatı Adnan Şeker, Ramazan Akyürek'e yönelik bir operasyon beklediklerini açıkladı. Şeker, yargı sürecinin devam ettiğini belirtti ve "sadece müfettiş raporları üzerinden operasyon yapacaklar, bekliyoruz” dedi. Operasyon için tarih bile veren Şeker, "5 - 6 Ağustos'ta yapılacak opeasyon için hazırlık yapıldığını" söyledi.

Bugün gazetesine konuşan avukat Şeker, hangi işlemin kim tarafından yapıldığını arşivleyen log kayıtlarının silinmesinin rutin bir uygulama olduğunu savundu. Şeker "kayıtlara ait yedeklerin gizli bir yerleşkede olduğunu" söyledi, "devlet bilmiyorsa biz yerini gösterelim" dedi.

Silinen log kayıtlarında; kimin, ne zaman, kim tarafından ne kadar süreyle dinlendiği ve dinleme kayıtlarına kimlerin ne zaman eriştiğine yönelik bilgiler saklanıyor. İsthibarat Dairesi'nin parmak izi olarak tanımlanan kayıtlar, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi arşivinde tutulurken silindi.

ulusalkanal.com.tr