Venezuela, İsrail büyükelçisini sınırdışı etti

İsrail'in Gazze'ye başlattığı kara harekatı ile ilgili Avrupa'dan ılımlı açıklamalar geldi. Fransa ve İngiltere 'orantılı güç' uygulanmasını istedi, Amerika da "titiz bir operasyon" yapılmasını istedi. Latin Amerika ülkeleri Venezüella ve Şili operasyona sert tepki gösterdi. Venezuella, İsrail Büyükelçisini sınırdışı etti, Şili de İsrail ile bütün ticari ilişkilerini kestiğini duyurdu.

Venezuela, İsrail büyükelçisini sınırdışı etti

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dünyanın iki ayrı cephesinden iki ayrı tepki geldi. Saldırıların duyrulmasının ardından ilk açıklama Fransa ve İngiltere'den geldi.

Fransa, İsrail'e ölçülü hareket etme çağrısında bulundu. "Sivillerin korunması esastır" diyen Fransa, ateşkesi desteklemek için gerekli çabayı göstereceğini açıkladı.

İngiltere saldırıları "İsrail'in kendini savunması" olarak değerlendirdi. Açıklamada İsrail'in savunma hakkı olduğu ancak bunun orantılı yapılması gerektiği ifade edildi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry İsrail’in Gazze’ye yönelik kara saldırının ardından Başbakan Netanyahu ile görüştü. Kerry, İsrail saldırılarının "tünelleri hedef alan titiz bir operasyon" olması gerektiğini vurguladı.

İsrail'in Gazze saldırılarıa en sert tepki ise Venezuela ve Şili'den geldi. Venezüella, saldırıların ardından İsrail Büyükelçisini derhal sınır dışı etti. İsrail'e ekonomik yaptırım kararı alan Şili de İsrail ile bütün ticari ilişkilerini kestiğini duyurdu.

uusalkanal.com.tr

israil Venezuela Şili venezuella