Gaziantep'te gözlem altında tutulan öğrenciler ailelerine kavuştu

Koronavirüsle mücadele kapsamında Gaziantep'te gözlem altında tutulan öğrenciler ailelerine kavuştu. Gözetim süresi biten öğrencilerin aileleri ile kavuşma anları mücadelede umutları güçlendirdi. Doğru zamanda doğru önlemleri uygulamanın önemini de gözler önüne serdi.

Gaziantep'te gözlem altında tutulan öğrenciler ailelerine kavuştu

Koronavirüs önlemleri kapsamında Gaziantep'te gözlem altında tutuluyorlardı. 14 günlük karantina bitti. Öğrenciler, ailelerine kavuştu.

İslahiye Cemil Meriç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakımı bölümündeki 11 öğrenci ile 1 öğretmen ve 1 görevli, öğrenci değişim programı kapsamında Almanya ve Belçika'da bulunuyordu. Dönüşte okulun yurduna yerleştirildiler.

Yurtta 14 gün boyunca gözlem altında tutuldular. Düzenli olarak ateşleri ölçüldü. Sağlık kontrolleri yapıldı.

Sağlık ekipleri tarafından yapılan son kontrolün ardından da tedbir amaçlı tutuldukları yurttan ayrıldılar.

Aileler, yurdun önünde dört gözle onları bekledi. Yurttan çıkan öğrenciler, ailelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Birbirlerine hasretle sarıldılar.

İşte bu görüntüler, koronavirüs ile mücadelede umutları güçlendirdi. Bir de doğru zamanda doğru tedbirleri uygulamanın önemini gözler önüne serdi.

Öğrenciler, karantinadan ayrılmadan önce mesaj vermeyi de ihmal etmedi. Salgına karşı yurttaşlara evde kalmaları çağrısında bulundular.

ulusal.com.tr

koronavirüs ​Gaziantep