Meclis'te HSK üyeleri seçildi

Anayasa değişikliğinin kabul edilmesinin ardından yapısı değişen Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun ilk 7 üyesi belirlendi. Meclis Genel Kurulu'nda yapılan oylamada, 3 Yargıtay üyesi, 1 Danıştay üyesi, 3 de öğretim üyesi ve avukat HSK üyesi oldu. Üyeler arasında AKP Beyoğlu Meclis Üyesi Songül Yazar ve MHP MYK üyesi Hamit Kocabey de bulunuyor.

Meclis'te HSK üyeleri seçildi

Meclis, üyeleri seçti, diğer üyeler için gözler Cumhurbaşkanında.

16 Nisan halk oylamasında Anayasa değişikliğinin kabul edilmesinin ardından yapısı sil baştan şekillenen Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun ilk 7 üyesi belirlendi.

Meclis Genel Kurulu'nda üyelerin belirlenmesi için seçim yapıldı. Gizli oylamanın ilk turunda 21 adaydan hiçbiri 367 oy alamadı. İkinci turda ise 330 oy arandı ve bu rakamı bulan adaylar HSK üyesi oldu.

Sonuçlara göre, 3 Yargıtay üyesi, 1 Danıştay üyesi, 3 de öğretim üyesi ve avukat HSK üyesi oldu.

Kurul üyeliğine, Yargıtay kontenjanından, Yaşar Şimşek, Mehmet Ademoğlu, Alp Arslan ile Danıştay kontenjanından Cafer Ergen seçildi.

Öğretim üyesi ve avukat kontenjanından da Ali Cengiz Köseoğlu, Hamit Kocabey ve Songül Yazar kurul üyesi oldu. Hamit Kocabey MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin avukatlığını ve MHP MYK üyeliği görevlerini yürütürken, Songül Yazar da AKP Beyoğlu Meclis Üyeliği yapıyordu.

HSK'nın yeni yapısına göre üye sayısı 23'ten 13'e düştü. Meclis'te seçilen üyelerin yanı sıra 4 üye de Cumhurbaşkanı tarafından atanacak. Adalet Bakanı ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı da kurulun üyeleri olacak.

ulusalkanal.com.tr

HSK TBMM Genel Kurulu ÜYE SEÇİMİ