Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Rus heyetin İdlib görüşmeleri için yarın Türkiye’ye geleceğini açıkladı. Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de 5 Mart’ta görüşmelerinin söz konusu olduğunu bildirdi. Libya meselesine ilişkin de Erdoğan, Putin ile görüşerek yol haritasındaki eksikliklerin değerlendirildiğini belirtti. Libya’da şehit düşen askerlerin sayısına ilişkin süren tartışmaya da yanıt veren Erdoğan, 2 Türk askerinin şehit olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin açıklaması

Liderler 5 Mart’ta, Türk-Rus heyet ise İdlib için 26 Şubat’ta bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. Ankara ve Şam arasında gerginliğin sürdüğü İdlib konusu Cumhurbaşkanı’na soruldu. Erdoğan, Rus heyetin Türkiye’ye geliş tarihini açıkladı.

Cumhurbaşkanına Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ne zaman bir araya gelecekleri sorusu da yöneltildi. Erdoğan, İdlib konusunu görüşmek üzere Rusya Almanya, Fransa liderlerinin de olacağı 4’lü zirveye ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Bu hafta sonu yapılan görüşmelerle ilgili Macron ile Merkel ve Putin arasında tam bir ittifak söz konusu değil.))

Tayyip Erdoğan, Libya’da şehit düşen askerlerin sayısına ilişkin süren tartışmaya yanıt verdi. 2 Türk askerinin şehit olduğunu açıkladı.

İran’da da yayılmaya devam eden Koronavirüs hakkında da konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan.

ulusal.com.tr

rusya libya Putin cumhurbaşkanı erdoğan vladimir putin