AKP, CHP ve MHP temsilcileri paket için ikinci kez görüşecek

AKP, CHP ve MHP temsilcileri MİT ve Genelkurmay'ı Cumhurbaşkanlığı'na bağlamayı hedefleyen mini Anayasa paketi için ikinci kez bir araya geldi. Birinci tur görüşmelerinde çalışma esaslarını belirleyen temsilciler, ikinci görüşmede paketin içeriğini ele alacak. Paketle, sivil ve askeri yargıda değişikliklerin yapılması da hedefleniyor.

AKP, CHP ve MHP temsilcileri paket için ikinci kez görüşecek

AKP, CHP ve MHP temsilcileri mini Anayasa paketi için bugün ikinci kez bir araya geldi.

Görüşmeleri, AKP Genel sekreteri Abdülhamit Gül, CHP Grup Başkanvekili Bülent Tezcan ve MHP Afyonkarahisar milletvekili Mehmet Parsak yürütüyor.

CHP, paket çalışmalarına PKK'nın siyasal uzantısı HDP'nin de katılmasını istiyor. Ancak diğer partiler bu görüşe sıcak bakmıyor.

Saat 15'te Meclis'te yapılacak görüşme öncesi CHP'li Tezcan, pakete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bu hafta yoğun bir çalışma yürüteceklerini söyleyen Tezcan, hafta sonuna kadar çalışmaları tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Tezcan, "Cumadan sonra her parti kendi içinde yetkili kurullarında çalışmayı değerlendirir. Paketi ondan sonra bir daha ele alırız” dedi.

Mini Anayasa paketi ile Mit ve Genelkurmay Başkanlığı'nın Cumhurbaşkanlığı'na bağlanması ve askeri yargının kapatılması hedefleniyor.

Paketle, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun Hakimler Yüksek Kurulu ile Savcılar Yüksek Kurulu şeklinde ikiye ayrılması da söz konusu.

Paketle memurun iş güvencesi olan 657 sayılı devlet memurları kanunun da kaldırılması hedefleniyor.

ulusalkanal.com.tr