Erdoğan'dan dikkat çeken açıklamalar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Amerika ve İngiltere'nin elektronik cihaz yasağının altında başka anlamlar aradıklarını açıkladı. Erdoğan, yasakların Türkiye'ye yönelik bir hamle olabileceğini ima etti. Erdoğan, Türkiye ile Avrupa Birliği arasında yaşanan siyasi gerilimi değerlendirdi. Siyasi ve idari sürpriz adımlar atılacağı sinyalini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlık referandumu kapsamında katıldığı televizyon programında dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Erdoğan, ABD ve İngiltere'nin uçak kabinlerinde elektronik cihaz taşınmasına yönelik yasağına değindi.

Cumhurbaşkanı, yasağın altında farklı anlamlar aramaya başladıklarını vurguladı.

Avrupa Birliği ile yaşanan siyasi kriz de Erdoğan'ın gündemindeydi. 16 Nisan sonrasını işaret etti, yeni adımlar atılacağı sinyalini verdi.

Erdoğan'ın "Sürprizlerle karşılaşabilirler" diyerek işaret ettiği Avrupa Birliği müzakereleri konusunda Almanya Başbakan'ı Angela Merkel'den de açıklama geldi.

Merkel, Türkiye ile tam üyelik müzakerelerinin kesilip kesilmemesi konusunda 16 Nisan'da yapılacak referandumunun sonucunun beklenmesi gerektiğini söyledi.

Merkel, Venedik Komisyonu'nun hazırladığı "Anayasa değişikliği Türkiye'de demokrasiyi tehlikeli biçimde geriletecek" raporunu çok ciddiye aldığını da söyledi.

ulusalkanal.com.tr

abd ingiltere tayyip erdoğan