OHAL Komisyonu'nun mesaisi sürüyor

Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu, itiraz süresinin bitmesinin ardından çalışmalarını hızla sürdürüyor. Komisyon, ihraçların yapıldığı kurumlara yazı göndererek neden ihraç edildiklerinin 29 Eylül'e kadar bildirilmesini istedi

OHAL Komisyonu'nun mesaisi sürüyor

Başvuru süresi tamamlandı, komisyon düğmeye bastı. Dosyalar tek tek inceleniyor.

Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu, itiraz süresinin 14 Eylül'de bitmesinin ardından çalışmalarına başladı.

Kapatılan Askeri Yargıtay binasında çalışmalarını yürüten komisyona 102 bin başvuru ulaştı. Milliyet gazetesinin haberine göre, bu başvuru sayısı AİHM, AYM ve valiliklerden gelecek dosyalarla 120 bini bulabilir.

Komisyon elindeki dosyaları 9 ayrı renkte kurumlara göre ayrıştırdı. Bu dosyaların üzerinde hangi kararname ile ihraç kararının verildiği, hangi kurumun karar verdiği ve itirazda bulunan kişinin ismi ile adresi yazıyor.

İlgili kurumlara yazı gönderen komisyon, görevine son verdiği kişiler hakkında ihraca ilişkin ayrıntılı bilgi istedi. Bu bilgilerin 29 Eylül'e kadar gönderilmesi talep edildi.

Yıl sonuna kadar bazı dosyalara ilişkin ilk kararlarını vermeyi hedefleyen komisyonda 7 üye görev yapıyor. Komisyon üyelerine, 28 hakim ve savcı, 23 müfettiş, 12 uzman ve 118 müdür, olmak üzere toplam 181 kişi de yardımcı oluyor.

Dosyaların incelenmesi sonucunda mağduriyeti giderilmediğini iddia edenler için yargı yolu da açık olacak. Kararlar ise kamuoyuna duyurulmayacak, ilgili kişiye doğrudan tebliğ edilecek.

ulusal.com.tr

ohal