Erdoğan'dan önemli açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Galler'de yapılan NATO zirvesi dönüşü önemli açıkalamalar yaptı. Erdoğan, Amerikan Başkanı Obama'nın IŞİD'e karşı 11 ülkeden oluşan koalisyon kurmaya çalıştığını belirtti, "Koalisyonda Türkiye'de olacak mı?" sorusuna net yanıt vermedi. Türkiye'nin füze savunma sistemi ilgili de "Çin ile uyuşmazlık çıktı, Fransa yeni tekliflerle önümüze geldi" dedi.

Erdoğan'dan önemli açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, NATO zirvesi dönüşünde önemli açıklamalarda bulundu. Uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, toplantıda görüşülen konularla ilgili bilgiler verdi.

Erdoğan, Amerikan Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'e karşı 11 ülkeden oluşan bir koalisyon kurmaya çalıştığını belirtti.

"Tabii bu konuda şu anda Amerika, bir koalisyon oluşturmanın da gayreti içinde. NATO’ya üye 11 ülkenin de iştirakiyle bir koalisyon oluşturmak ve bu koalisyonla birlikte kendilerinin ortak bir çalışma içine girmeleri gibi bir hedefleri var. İngiltere, Fransa bunlar zaten olumlu. Almanya da aynı şekilde. Bunların içerisinde NATO üyesi olmayan sadece Avustralya var"

Erdoğan, "Koalisyonda Türkiye de olacak mı" sorusuna ise net bir yanıt vermedi. "Zaten komşu ülkelerin böyle bir çalışma içinde olmasını teklif ediyorlar, arzu ediyorlar." dedi.

Görüşmelerde Irak'ta hükümet kurma çalışmalarının da gündeme geldiğini belirten Erdoğan, "Yeni kurulacak hükümetin süresi 11 Eylül’de doluyor. Türkiye olarak bizim de üzerimize düşen bazı görevler var." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, füze savunma sistemi ihalesinde Çin ile görüşmeler devam ederken Fransa seçeneğini de gündeme getirdi.

"Bu konuda biliyorsunuz, gerek ortak üretim gerek know how meselesinde daha sonra bazı uyuşmazlıklar çıktı Çin ile aramızda. Şu anda buna rağmen arkadaşlar görüşmeye devam ediyor ama ikinci sıradaki Fransa yeni tekliflerle önümüze geldi. Şu anda Fransa ile de görüşmelerimiz sürüyor"

ulusalkanal.com.tr