Islak imza incelenecek

Ergenekon kumpasının Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üst kademesine uzanması için üretilen Islak İmza'lı belge yeniden incelenecek. Adli Tıp'tan alınan şaibeli raporlarla gerçek olarak sunulan belge üzerinde çalışma yapılacak.

Ergenekon, Islak İmza, Genelkurmay Andıcı... Türk Ordusuna kurulan kumpasın önemli parçalarından olan "ıslak imza dosyası" yeniden açılıyor.

Ergenekon kumpasını soruşturan savcı Mesut Erdinç Bayhan, kritik bir adım attı, ıslak imzalı belgenin yeniden inclenmesine karar verdi.

Altında Albay Dursun Çiçek'in imzasının olduğu iddia edilen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" başlıklı belge, Silivri yargılarının kilit taşlarından.

Bu belge ile, tutuklamaların Türk Silhalı Kuvvetleri'nin üst kademesine ulaşılması sağlanmıştı. Fethullahçılara yönelik bir çalışma yapıldığı idiası ile dönemin 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in bile tutuklanması gündeme gelmişti.

Her komploda olduğu gibi, kimliği belirsiz bir kişi tarafından savcıya ulaştırılan Islak İmzalı belgenin sahte olduğu birçok uzman tarafından dile getirildi.

Islak imza kopyasının, torna makinasıyla üretilebildiği bilirlişilerce mahkemeye sunuldu. Ancak Adli Tıp'ta yapılan incelemede, "Belge Dursun Çiçek'in eli ürünüdür" raporu alındı. Bu raporu veren uzmanların, incelemeden sadece 1 hafta önce ilgili daireye atandıkları ortaya çıkmıştı.

Mahkeme bütün bu tartışmalara rağmen, ıslak imzalı belgeyi gerçek kabul etti. Islak imzalı belge dosyasının açılmasıyla, kumpasında derin ayaklarından biri daha çökertilmiş olacak.

HABER: MEHMET KIVANÇ

ulusalkanal.com.tr