Meteoroloji'den kritik uyarı: Bu illerde yaşayanlar dikkat!

Hafta sonu etkili olan şiddetli lodos nedeniyle Türkiye genelinde 9 kişi hayatını kaybetti. Pazartesi günü itibariyle lodos yerini sağanak yağışa bıraktı. Türkiye geneli önümüzdeki günlerde yağışlı havanın etkisi altında olacak.

Meteoroloji'den kritik uyarı: Bu illerde yaşayanlar dikkat!

Şiddetli lodos yıktı geçti, Türkiye genelinde 9 can aldı.

Fırtına en çok Marmama ve Ege bölgelerini etkiledi. Lodos hem can aldı, hem de birçok kentte milyonlarca liralık zarara yol açtı.

En ağır zarar ise Bursa’da yaşandı. 2 günde 2 kişinin yaşamını yitirdiği kentte 110 kişi de yaralandı. Balıkesir, Çanakkale ve Samsun'da şiddetli lodosa 3 kurban verdi.

Afyonkarahisar İscehisar'da Yasemin, Yunus ve Yasin Kostak adlı 3 kardeş, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü. Zonguldak'ta da 1 kişi soba zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybetti.

Toplam 9 cana mal olan şiddetli Lodos, sabah saatlerinde yeirini sağanak yağışa bıraktı. Sabah saatlerinde etkili olan yağmur İstanbul'da hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak yağmur haftanın ilk iş gününde yurttaşlara oldukça zor anlar yaşattı.

Edirne'nin Karaağaç Mahallesi'ne ulaşımı sağlayan tarihi Tunca, Meriç ve Süvari köprüleri, nehirlerdeki su artışı nedeniyle trafiğe kapatıldı. Keşan'da ise yollar göle döndü. Araçların zorlukla ilerlediği yollarda bazı rögarlar taştı.

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde bulunan Dalyan kanalı aralıksız yağan yağmurlar nedeniyle taştı. Ortaca ve çevre ilçelerde devam eden şiddetli yağış nedeniyle çok sayıda serayı su bastı.

Yurt genelinde 1 kaç gün daha etkili olması beklenen şiddetli yağmur, Çarşamba gününden itibaren etkisini azaltacak.

ulusalkanal.com.tr

istanbul ankara kritik uyarı meteoroloji bu illerde yaşayanlar dikkat