Mars'ta yaşam var mıydı?

Milyarlarca yıl önce Mars'ta yaşam var mıydı yok muydu? Bir grup bilim insanı bu sorunun yanıtını bulmak için araştırmalar yaptı. Mars'ta eski çağlardan kalma göl yataklarındaki kayaların yaşam izleri barındırmasının mümkün olduğu açıklandı.

Gözünü evrene çeviren insanoğlu yıllardır Mars gezegenini gözlemliyor.

Bilim insanlarının yıllardır çeşitli çalışmalar yaptıkları kızıl gezegenle ilgili heyecanlandıran yeni bir keşif bilgisi geldi.

Mars'ta eski çağlardan kalma göl yataklarındaki demir zengini kayaların, 4 milyar yıl öncesinden yaşamın izlerini barındırmasının mümkün olduğu bildirildi.

Araştırma; Edinburgh, Yale ve Brown Üniversiteleri, California ve Massachusetts Teknoloji Enstitüleri ile ABD Uzay ve Havacılık Dairesinden (NASA) bir grup bilim insanı tarafından yapıldı.

Araştırmaya göre, göl yataklarındaki demir ve silis zengini kayalar, milyarlarca yıl önceside yaşam bulunup bulunmadığını gösterebilecek en iyi yerler.

"Journal of Geophysical Research" dergisinde sonuçları yayımlanan araştırmaya kapsamında "Dünya fosilleri" konulu çalışmalar gözden geçirildi, Mars koşullarının benzerini oluşturan laboratuvar deneylerinin sonuçları değerlendirildi.

Mars'taki kayaların, gezegen plaka tektoniğine maruz kalmadığından Dünya'dakilerden daha iyi korunmuş olduğu belirtildi.

Bulguların, NASA'nın Mars keşif projesine katkı sağlaması bekleniyor.

ulusal.com.tr