PKK karakola saldırdı

PKK'lılar Erzurum'da Çavuş Güllü Jandarma Karakolu'na uzun namlulu silahlarla saldırdı. Karşılık verilmesi üzerine teröristler olay yerinden kaçtı. Iğdır'da ise PKK saldırılarına karşılık il ve ilçelerdeki karakolların etrafı beton bariyerlerle kapatılıyor

PKK karakola saldırdı

PKK’lı bir grup dün gece Erzurum’un Karayazı ilçesindeki Çavuş Güllü Jandarma Karakoluna uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Saldırıya anında karşılık verildi. PKK’lı teröristler bölgeden kaçtı. Saldırıda can kaybı yaşanmazken, PKK’lı teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Terör saldırıları nedeniyle Iğdır Valiliği il ve ilçelerdeki karakolların etrafını beton bariyerlerle kapatmaya başladı.

Vali Vekili Mevlüt Özmen, canlı bomba istihbaratı aldıklarını açıkladı.

Diyarbakır ve Hakkari'de operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, mahalle aralarındaki hendekleri kapatmak için de çalışma başlattı.

Silvan ilçesinde, PKK hendekleri kapatmak isteyen polise ateş açtı. Güvenlik güçleri anında yanıt verdi. Olayların arasında kalan ilçe halkıysa evlerini terk etti.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de durum aynı. Hendeklerin kapatıldığı ilçede gece boyu çatışma yaşandı.

Batman'da ise Emniyet Müdürlüğü, aldığı bir istihbarat üzerine, Gültepe mahallesindeki bir mısır tarlasına operasyon düzenledi. Operasyonda, tarlada toprak altına gizlenmiş, 2 el bombası, bir Kaleşnikof marka silah, bir tabanca susturucusu ve iki mermi dolu şarjör bulundu.

PKK bu kez Kars'ın Sarıkamış ilçesinden geçen Bakü-Tiflis-Erzurum Doğalgaz Boru Hattı'na saldırdı. Saldırı sonucu patlama meydana geldi. Alevler geniş bir alana yayıldı. Kars Valisi Günay Özdemir, vanaların kapatıldığını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr