TSK'dan sınır ötesi operasyon

TSK, Irak'ın Kuzeyi'nde bulunan Zap bölgesindeki terör hedeflerine hava harekâtı düzenlendi. Tespit edilen hedefler imha edildi, 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Şırnak ve Hakkâri'de ise örgütten kaçan 7 terörist güvenlik güçlerine sığındı.

TSK'dan sınır ötesi operasyon

TSK'nın bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları devam ediyor.

Bu kapsamda Türk savaş uçakları, Irak'ın Kuzeyi'ndeki Zap bölgesinde tespit edilen hedeflere hava harekatı düzenledi. Opreasyonda 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Her geçen gün ağır kayıplar veren terör örgütünden kaçışlarda sürüyor. Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 6 terörist Şırnak'ın Silopi ilçesinde teslim oldu. 1 terörist de Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçlerine sığındı.

Teröristlerin bombalı araçlarla yapmayı planladığı eylemlerde güvenlik güçleri sayesinde önleniyor. Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde el yapımı patlayıcıyla tuzaklandığı tespit edilen çalıntı bir araç patlatıldı.

Van Gürpınar'da ise PKK'lılar tarafından terk edilmiş bir araç bulundu. Aramada 1 kalaşnikof piyade tüfeği, 5 şarjör, 2 el bombası, 100 gram patlayıcı, 1 lazer metreli dürbün ele geçirildi. Araç imha edildi.

Operasyonların devam ettiği Bitlis Güroymak'ta ise bomba yapımında kullanılan 100 kilogram amonyum nitrat bulundu. Operasyonda teröristlere ait 3 sığınak da kullanılmaz hale getirildi.

Diyarbakır Valiliği tarafında Lice, Hani ve Kocaköy ilçeleri arasındaki 8 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bölgede, aralarında üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen PKK mensuplarına yönelik geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Çok sayıda askerin katıldığı operasyona, Diyarbakır 7’nci Kolordu Komutanlığı pistinden kalkan helikopterler de hava desteği veriyor.

ulusalkanal.com.tr