PKK'nın saldırılarına sert tepki

PKK’nın güvenlik güçleri ve sivilleri hedef alan hain saldırılarına tepkiler büyüyor. Terör örgütünün son saldırısıyla 2 bebek ve 1 çocuğun hayatını kaybetmesi tepkileri daha da arttırdı. Siyasetçiler, eğitimciler ve düşünce kuruluşları PKK’ya karşı operasyonların kararlılıkla devam etmesi konusunda hemfikir.

Eğitimciler, siyasetçiler ve düşünce kuruluşları. PKK’nın asker, polis ve sivilleri hedef almasına toplumun her kesiminden tepkiler büyüyor.

Son olarak Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde 2’si bebek 1’i çocuk toplamda 6 kişi PKK saldırısında yaşamını yitirdi. Saldırılar Meclis’in gündemindeydi. MHP milletvekilleri İzzet Ulvi Yönter ve Ümit Özdağ gelinen noktadan AKP’yi sorumlu tuttu.

ANKA Enstitüsü Başkanı Rafet Aslantaş, operasyonlarla PKK’nın bitme noktasına geldiğini söyledi, “Operasyonlar kararlıklıkla devam ettirilmelidir” dedi.

Saldırılara eğitimciler de tepkili. Eğitim-İş Ankara 1 Nolu Şube Basın Yayın Sekreteri Hızır İnan, devletin PKK’nın bölücü faaliyetlerini sonlandırması gerektiğini söyledi.

HABER: CEM BAYAN KAMERA: BARIŞ YURTERİ – UĞUR MARANGOZ – HALİT YAĞCI

ulusalkanal.com.tr