ABD, Devrim Muhafızlarını terör listesine alacak

Amerika, İran Devrim Muhafızlarını terör listesine almaya hazırlanıyor. Kararın pazartesi günü açıklaması bekleniyor. İran yönetimi ise Amerika'nın bu kararına karşı misilleme yapmaya hazırlanıyor

ABD, Devrim Muhafızlarını terör listesine alacak

Amerika Birleşik Devletleri, İranDevrim Muhafızlarını terör listesine almaya hazırlanıyor.

Reuters'in üç Washington yetkilisine dayandırdığı habere göre; kararın çıkması halinde Amerika ilk defa başka bir ülkenin silahlı güçlerini terör listesine almış olacak.

125 bin civarında askeri olduğu tahmin edilen kara, deniz ve hava birimlerine sahip İran Devrim Muhafızları doğrudan İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'den emir alıyor.

Washington şu ana kadar Devrim Muhafızları'yla ilişkili onlarca kişi ve kuruluşu terör listesine dâhil etmişti. Ama ordunun tamamını kapsayan bir karar alınmamıştı.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın kararını pazartesi günü açıklaması bekleniyor.

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Falahatpişe Amerika'nın bu hamlesine tepki gösterdi. Falahatpişe sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Eğer Amerika, Devrim Muhafızları Ordusu'nu terör listesine eklerse, biz de Amerikan askerlerini kara listedeki IŞİD teröristlerin yanına ilave edeceğiz." dedi.

ulusal.com.tr

abd iran Devrim Muhafızları