Fehmi Altınbilek suikastında yeni bilgiler ortaya çıktı

Emekli Albay Fehmi Altınbilek'e yönelik suikaste ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı. Zanlının, Kartal'daki bir noterde çalıştığı, adres ve kimlik bilgilerine ise MERNİS sorgusu ile ulaştığı belirlendi. Saldırganı ele veren, olay günü kullandığı sırt çantası oldu.

Fehmi Altınbilek suikastında yeni bilgiler ortaya çıktı

Seçimin yapıldığı 7 Haziran günü Emekli Albay Fehmi Altınbilek'e düzenlenen suikastle ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

Beşiktaş'taki lojmanlardan çıktığı sırada Altınbilek'i vuran zanlının, Altınbilek'e ait bilgilere ulaşabilmek için Noter'de işe başladığı anlaşıldı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, İstanbul polisi ilk aşamada, Fehmi Altınbilek’in kimlik bilgilerinin örgüte nasıl sızdığını araştırdı. Bunun için MERNİS sorgulama kayıtları incelendi. Altınbilek'in bilgilerine, Kartal 12’nci Noteri’nden girildiği anlaşılınca burada çalışanlar mercek altına alındı.

İnceleme sonunda; noterde çalışan 27 yaşındaki E.N.Y.’nin MKP örgütü üyesi olduğu belirlendi.

E.N.Y'yi bir süre takip eden polis, şüphelinin saldırı günü kullandığı çantayı da teşhis etti.

Bunun üzerine, bir numaralu şüpheli haline gelen E.N.Y yakalandı.

Bursa doğumlu olan şüpheli E.N.Y'nin, sosyal medya hesaplarında ise dini içerikli paylaşımlar yaptığı görüldü.

Zanlının, 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Gezi olayları sırasında Kabataş’ta saldırıya uğradığını iddia eden Zehra Develioğlu'na ait bilgileri de sorguladığı öne sürüldü.

ulusalkanal.com.tr