Davutoğlu: Rusya sürekli sivilleri vuruyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiltere'de Suriye toplantısında konuştu.

Davutoğlu: Rusya sürekli sivilleri vuruyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Londra'daki Kraliçe Elizabeth Konferans Merkezinde düzenlenen "Suriye'ye ve Bölgesine Destek" başlıklı donörler konferansında konuştu.

İşte Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Birçok ülke işsizlikle uğraşıyor. Suriyeliler Türkiye'de çalışabilecek. Bu başka ülkelere de örnek olmalıdır. Suriyeliler çok zorlu zamanlardan geçtiler. Biz tarihte yanlış tarafta durmak istiyoruz. Çok kolay değil, zorlu bir sınama. Ben bütün ülkelere sesleniyorum. Bütün ülkeler sınırlarını onlara açmalı ve yardımcı olmalılar.

Halep Suriye için çok önemli bir şehirdir. Suriye'nin ekonomi bağlamındaki en önemli şehridir. Halep, Türkiye ile Suriye arasında bir yaşam koridorudur. Sadece Türkiye için değil, bütün Avrupa için öyledir.

"RUSYA SÜREKLİ SİVİLLERİ VURUYOR"

Rusya sürekli sivilleri vuruyor. Böyle devam ettiği sürece bu konuşmaları yapmaya ne gerek var? Biz böyle lüks ortamlarda toplantılar gerçekleştirirken Suriyeli kardeşlerimiz açlıkla baş başa bırakılıyor. Bunun da müsebbibi Rusya ve Esed rejimidir.

BM özel temsilcisiyle görüştüğüm zaman bunları söyledim. Madaya'da işgal ortadan kalkmadı. Madaya'da halkı açlıkla baş başa bıraktılar.

Ne olursa olsun Türkiye Suriye'ye yardım edecektir. Önümüzdeki günlerde dünyanın da insanlığa karşı işlenen suçların karşısında olması gerekir.