Bozdağ'a "dil sürçmesi" yanıtı

AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun "Yasama, Yürütme, Yargı bizde” sözleri AKP içinde yeni bir tartışma başlattı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, açıklamayı "Ensarioğlu’nun şahsi görüşü" olarak değerlendirdi. Israrına devam eden Ensarioğlu ise açıklamaları için "Dil sürçmesi" değerlendirmesi yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a yanıt verdi. “Ağzımdan kaçırmadım” dedi.

AKP Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu'nun sözleri, sık sık başkanlık sistemini dile getiren AKP'de tartışma yarattı.

AKP içinden açıklamalar peş peşe geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ensarioğlu'nu yalanladı, söylediği sözler için de "şahsidir" değerlendirmesi yaptı.

Ensarioğlu'nun açıklamalarını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da bu sözlerle değerlendirmişti. Ensarioğlu, katıldığı bir radyo programında Bozdağ'a yanıt verdi, skandal ifadeler kullanmaktan yine kaçınmadı.

Ensarioğlu'nun ilk skandala imza attığı programda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın danışmanlarından ve AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu da vardı. Kuzu, "Oğlan bizim kız bizim" sözleriyle Ensarioğlu'na destek vermişti.

ulusalkanal.com.tr