Macron'dan Asya ülkelerine çağrı

İran Cumhurbaşkanı ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron New York'ta bir araya geldi. İki lider Bölgesel konuları ve nükleer anlaşmayı görüştü. İran Cumhurbaşkanı Fransa, İngiltere ve Almanya'nın İran'ı suçlayan ortak açıklamasına tepki gösterdi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron New York'ta bir araya geldi.

İkili bölgesel meseleleri ve nükleer anlaşmayı görüştü.

Macron, Fransa'nın nükleer anlaşmanın uygulanması için ortaya koyduğu çabalara vurgu yaptı. Fransız Cumhurbaşkanı, Rusya ve Çin'in de Avrupa ile iş birliğinin zaruri olduğunu dile getirdi.

İki lider ayrıca İran'ın Basra Körfezi için hazırladığı "Hürmüz Barış Girişimi" planını ele aldı.

Görüşmede İran Cumhurbaşkanı'nın Fransa, İngiltere ve Almanya'nın Aramco saldırısıyla ilgili suçlamalarına tepki gösterdiği belirtildi.

Ruhani, Fransa, İngiltere ve Almanya'nın Aramco saldırısıyla ilgili suçlamalarını "temelsiz" olarak nitelendirdi.

Fransa, Almanya ve İngiltere, pazartesi günü yaptıkları ortak açıklamada Suudi Arabistan'ın petrol tesislerine yönelik saldırıdan İran'ı sorumlu tuttu.

Açıklamayı Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson (Boris Cansın) birlikte yaptı.

Açıklamada "İran'ın bu saldırının sorumluluğunu taşıdığı açıktır. Başka bir makul açıklama yoktur. Daha fazla detaya ulaşmak için yürütülen soruşturmayı destekliyoruz" ifadesi kullanıldı.

ulusal.com.tr

iran fransa