Van'da PKK'lı teröristlerce Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerine hain saldırı

Salgın sürecinde Vefa Destek ekipleri büyük işler başardı. Evden çıkmayan vatandaşların yardımına koştular, yardım ettiler. Bu durum terör örgütü PKK'da rahatsızlık yarattı. Van'da, Vefa Destek ekibi uzun namlulu silahlarla saldırıya uğradı, 2 kişi yaşamını yitirdi.

Van'da PKK'lı teröristlerce Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerine hain saldırı

Van’da, Vefa Destek Grubuna, PKK saldırı düzenledi. Uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti. Vakit kaybetmeden, bölgede operasyon için düğmeye basıldı.

Detayları Van Valisi Mehmet Emin Bilmez anlattı.

Olay saat 12 sıralarında, Van'ın Özalp ilçesinde yaşandı. Vefa Destek Grubu, karantinaya alınan Eğribelen Mahallesi'ne gitti. O sırada arkalarına bir araç yaklaştı. Ekipler, uzun namlulu silahlarla saldırıya uğradı.

Saldırganlar olay yerinden kaçtı. Bir belediye çalışanı ile bir sivil hayatını kaybetti. Araçta bulunan diğer belediye çalışanları ise saldırıdan yaralı olarak kurtuldu.

Bölgede geniş kapsamlı operasyonun yanı sıra olay ile ilgili inceleme ve soruşturma da başlatıldı.

Sivillere yönelik saldırıya tepki yağdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, “Mübarek Ramazan Günü'nde, gayesi yalnızca insanımıza hizmet götürmek olan Vefa Sosyal Destek Grubuna saldırarak iki kardeşimizi katlettiler. Bu topraklarda, ne kadar çabalarsanız çabalayın, ne yaparsanız yapın, Yenileceksiniz, ve Cehennem’e sürüleceksiniz!” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise “Ramazan gününde yapılan bu alçakça saldırıyı kınıyor, şehit kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun” paylaşımını yaptı.

Saldırının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten de açıklama geldi. Çelik, “Hepsinin hesabı sorulur, soruluyor.” ifadelerini kullandı.

Bir tepki de İletişim Başkanı Fahrettin Altun gösterdi. Altun, “Devletimiz bu hain terör örgütüne bu alçak saldırının hesabını soracaktır.” mesajı paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın mesajı ise "Teröre ve destekçilerine lanet olsun." oldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın hedefinde ise terör destekçileri vardı. Ünal, "Size sempati duyan, savunan, yaslanan, destek olan her bir kişi bu caniliğe ortaktır." dedi.

pkk van Vefa Sosyal Destek Grubu