Mardin'de DEDAŞ zulmü sürüyor

Mardin'de DEDAŞ zulmüne bir de mahkeme süreci eklendi. Günler süren elektrik kesintilerine karşı muhtarlar DEDAŞ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. DEDAŞ'ın da muhtarlar ve avukatları hakkında suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Hatta bazı muhtarlara şikayetlerinin geri çekilmesi için baskı yapıldığı belirtildi.

Mardin'de DEDAŞ zulmü sürüyor

Elektriksiz bıraktıkları yetmedi, bir de mahkemeye verdiler. Mardin'de DEDAŞ zulmü artıyor.

Mardinli muhtarlar, günler süren elektrik kesintileri nedeniyle DEDAŞ yöneticileri hakkında ağustos ayında suç duyurusunda bulunmuştu.

Kimi muhtarların DEDAŞ Mardin İl Müdürü Halil Homan’dan baskı gördükleri ve şikâyetlerini geri çektikleri ifade edildi. Açıklamayı muhtar avukatlarından biri olan Ali Aydemir, yaptı.

- 2021 yılı ağustos ayında DEDAŞ tarafından ihtiyati tedbir kararı alınmış, köyler dahil olmak üzere arıza ve bakım adı altında yapılan haksız elektrik kesintilerinin haksız ve hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle elektriği kesilen mahalle muhtarları adına suç duyurusunda bulunmuştuk. Tarafımızca suç duyurusu yapıldıktan sonra DEDAŞ İl Müdürü Halil Homan, muhtarlar üzerinde mahalli baskı oluşturarak şikâyetten vazgeçirmeye çalışmış ve neticesinde bazı muhtarlar şikâyetten vazgeçmişlerdir

Aydemir, DEDAŞ’ın muhtarlar ve avukatlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu da söyledi.

- DEDAŞ’ın işlediği suçların mağdurları, yöremizde yaşayan on binlerce çocuk, kadın, yaşlı, genç bütün vatandaşlardır. DEDAŞ Müdürü ve İl Yönetiminin haksız elektrik kesintisi yaptığına ve suç işlediğine, yöre halkının tamamı hem bu suçun mağduru hem de şahididir. Mahalle muhtarlarını, ben ve arkadaşlarımı hem savcılığa hem de Mardin Barosu’na şikâyet eden DEDAŞ; bilmelidir ki binlerce çiftçi ve ailesine yargı kararlarına rağmen işledikleri suçu, hukuka aykırı elde edilmiş deliller, sahte tutanaklar ve göstermelik fotoğraflarla gizlemeleri mümkün değildir. Güneş balçık ile sıvanmaz. DEDAŞ’ın önceki İl Müdürünün adalet önünde hesap verdiği gibi bu dönem İl Müdür ve yöneticilerinin de adalet önünde hesap vereceğine olan inancımız tam ve sarsılmazdır.

mardin elektrik avukat mahkeme muhtar DEDAŞ şikayet suç duyurusu