İran'dan sert Kudüs tepkisi

Amerika'nın Kudüs tertibine İran'dan sert bir tepki geldi. İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Kudüs'ün başkent olarak ilan edilmesinin büyük bir intifadanın başlangıç noktası olduğunu söyledi. Tümgeneral Bakıri, bölgedeki Kürtlerin bağımsızlık adımlarının da içerisinde olduğu bütün sorunların İsrail kaynaklı olduğuna dikkat çekti

Kudüs kararını, olayların başlangıç noktası olarak tanımladı, "Bölgenin büyük güçlere ihtiyacı yok." dedi. "Kürtlerin bağımsızlık adımlarının kökü İsrail'de" ifadelerini kullandı.

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri bölgedeki son gelişmelere ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu.

İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen düzenlenen "Büyük Güçler ve Batı Asya Bölgesinde Güvenlik konferansı"nda konuşan Tümgeneral Bakıri, Amerika'nın Kudüs tertibinin büyük bir intifadanın başlangıcı olacağını söyledi.

Amerika'nın müttefiklerinin bu kararı sindiremediğini dile getiren İran Genelkurmay Başkanı, "Bu yanlış karar kutu olayların başlangıç noktası olacak" dedi.

Konuşmasında, bölgenin büyük güçlere ihtiyacı olmadığını vurgulayan İran genelkurmay başkanı, bölge ülkelerinin tüm sorunları çözecek güce saip olduğunun altını çizdi.

Tümgeneral Bakıri, bölgedeki Kürtlerin bağımsızlık adımlarının da içerisinde olduğu bütün sorunların kökünün İsrail'e dayandığına dikkat çekti.

Kürtler'in hükümetlerine söyleyecek bir sözü varsa veya komşular arasında bir anlaşmazlık varsa, bunun diyalog ile çözümlenmesi ve savaştan uzak durmaları gerektiğine vurgu yaptı.

HABER: YAKUP ASLAN

ulusal.com.tr

amerika iran Kudüs