Sömestr tatili 1 aya çıkıyor, yaz tatili kısalıyor! İşte yeni tatil tarihleri

15 günlük sömestr tatili 30 güne çıkarılacak. Milli Eğitim Bakanlığının 2016-2017 eğitim öğretim döneminden itibaren tatil sürelerini yeniden düzenleyeceği öne sürüldü. Buna göre 15 günlük yarıyıl tatili 30 güne çıkarılacak, 3 aylık yaz tatili ise 2,5 aya düşürülecek

Sömestr tatili 1 aya çıkıyor, yaz tatili kısalıyor! İşte yeni tatil tarihleri

Milli Eğitim Bakanlığı, okullardaki tatil sürelerini yeniden düzenleme kararı aldı. Buna göre yarıyıl ve yaz tatili sürelerinde değişikliğe gidilecek.

Öğretimde reform ve yapılandırma çalışması kapsamında sömestr tatilinin uzatılıp yaz tatilinin kısaltılması planlanıyor. Eğitim uzmanı Yaşar Özay'a göre; bakanlık bu yapılandırma ise ekonomide canlılık ve enerji tasarrufu hedefliyor

Çalişma kapsamında 15 gün olan sömestr tatili 30 güne çıkarılacak. Buna göre yarıyıl tatili 31 Aralık'ta başlayacak 1 Şubat'ta sona erecek.

Değişiklik yaz tatilinin süresini ise kısaltacak. Yani bakanlık yaz tatilinden alıp kış tatiline ekleyecek. Yaz tatili 3 aydan 2,5 aya düşecek. Buna göre yaz tatili; 15 Haziran 1 Eylül tarihleri arasında olacak.

2015 eğitim öğretim yılının yarısına gelindiği için değişikliğin 2016 - 2017 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanması bekleniyor.

2015 eğitim takvimine göre eğitim yılının ilk dönemi 22 Ocak 2016 Cuma günü sona erecek ve sömestr tatili başlayacak. 8 Şubat 2016 Pazartesi günü 2. dönem için ders başı yapılacak. Okullar 10 Haziran 2016 tarihinde yaz tatiline girecek.

Uygulama ile yerli turistin ülke içerisinde daha çok yer değiştirmesinden kaynaklanan ekonomide canlılık ve okullar kapalı kalacağı için yakıt başta olmak üzere milyonlarca TL'lik enerji tasarrufu hedefleniyor.

ulusalkanal.com.tr

sömestr tatili