‘İftarlık Gazoz’ filmi görücüye çıktı

Yönetmen Yüksel Aksu, Ege'den sıcak hikayeler anlatmaya devam ediyor. 1970'lerin Ege kasabalarındaki hayat ve siyasi çatışmaları 11 yaşındaki Adem'in gözünden izleyiciyle buluşuyor. "İftarlık Gazoz" filminin başrolünü de Berat Efe Parlar, Cem Yılmaz ile paylaşıyor.

Camisinden kahvesine, tarlasından plajına 1970'lerden kendi halinde bir Ege kasabası... "Dondurmam Gaymak" ve "Entelköy Efeköy"e karşı filmlerinin yönetmeni Yüksel Aksu, Ege'den insan öyküleri serisine "İftarlık Gazoz"la devam etti.

Ünlü komedyen ve oyuncu Cem Yılmaz'ın 11 yaşındaki Berat Efe Parlar ile başrolleri paylaştığı film basit bir gazoz hikayesinden yola çıkıyor.

Kah devrimci abisi Hasan'dan kah cami imamının konuşmalarından etkilenen küçük Adem yaz tatilinde Cem Yılmaz'ın canlandırdığı Gazoz Ustası Cibar Kemal'in çıraklığını üstleniyor. "Her şey bir niyetle başlar" sloganıyla yola çıkan hikaye ilk okulu yeni bitiren Adem'in gözüyle ilerliyor.

29 Ocak'ta vizyona girecek filmin basın gösterimi yönetmen Yüksel Aksı ve oyuncuların da katıldığı bir etkinlikle yapıldı.

1980 öncesinde geçen filmde dönemin siyasi çatışmaları da hikayede kendine yer buluyor.

HABER: ÖZER SÜRMELİ KAMERA: İHSAN ULAK

ulusalkanal.com.tr

cem yılmaz