Sinirlioğlu BM'de konuştu

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine İdlib tartışmaları damga vurdu. Rusya, "Teröristlerle mücadelede Suriye'yi desteklemeye devam edeceğiz" diye seslendi. Türkiye, askerlerin gözlem noktalarından çekilmeyeceğini vurguladı. ABD, İngiltere ve Almanya, Suriye'ye "İdlib'deki saldırılara son verin" çağrısı yaptı. ABD 'nin BM Daimi temsilcisinin hedefinde Astana da vardı.

Sinirlioğlu BM'de konuştu

İdlib'deki aktörler, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde karşı karşıya geldi. Konseyde yoğun tartışmalar yaşandı.

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, gözlem noktaları dahil olmak üzere, askerlerin çekilmeyeceğini söyledi. İdlib'de tehdit teşkil eden tüm hedeflerin vurulacağını söyledi. Soçi vurgusu yaptı.

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, Moskova'nın, teröristlere karşı mücadele yürüten Suriye hükümetine verdiği desteği kesmeyeceğini söyledi. Vasily Nebenzya kışkırtmalara karşı uyardı.

Nebenzya, Fırat'ın doğusuna da vurgu yaptı. Bölgede terör tehdidinin yeniden ortaya çıktığını kaydetti.

Türkiye ve Rusya'nın bölgedeki önemini vurgulayan isim ise Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen oldu.

Suriye'de askeri çözüm olmadığını söyleyen Pedersen, uluslararası kamuoyuna da bölged eateşkesin derhal sağlanması için çağrı yaptı.

Bölgedeki kışkırmalara zemin hazırlayan ABD ise Astana'yı hedef aldı. ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Kelly Kraft, "Astana şiddetin sona ermesi için uygun değiL"dedi. Ateşkes çalışmalarının Birleşmiş Milletler'e devredilmesi gerektiğini öne sürdü.

ABD, İngiltere ve Almanya ise BM Güvenlik Konseyinde, Suriye'yi Türkiye'nin İdlib'deki gözlem noktalarına saldırılarına son vermeye çağırdı.

ulusal.com.tr

suriye bm idlib Birleşmiş milletler astana