ADD, Cumhuriyet Bayramını görkemli bir baloyla kutladı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Gaziantep Şubesi tarafından Gaziantep Royal Otel'de Cumhuriyet Balosu düzenlendi. Balo, Atatürkçü Düşünce Derneği Gaziantep Şube Başkanı M. Rasim Hengirmen'in ve ADD Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu adına ADD Yönetim Kurulu'nun en genç üyesi Alican Okov'un açılış konuşmasıyla başladı.

ADD, Cumhuriyet Bayramını görkemli bir baloyla kutladı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Gaziantep Şubesi tarafından Gaziantep bir otelde Cumhuriyet Balosu düzenlendi. Balo, Atatürkçü Düşünce Derneği Gaziantep Şube Başkanı M. Rasim Hengirmen'in ve ADD Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu adına ADD Yönetim Kurulu'nun en genç üyesi Alican Okov'un açılış konuşmasıyla başladı.

ADD’nin Gaziantep Şubesi,özel bir otelde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla balo düzenledi. Düzenlenen baloya; CHP, İşçi Partisi gibi siyasi partilerin yanı sıra CKD ve ÇYDD gibi sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda davetli katıldı. Balo salonu çok sayıda Türk bayrağı ile süslenirken, açılış konuşmasını ADD Gaziantep Şube Başkanı Hengirmen yaptı. Hengirmen, Türk olduğu için gururlu ve mutlu olduğunu belirterek, AKP’nin 12 yıllık iktidar döneminde ülkeyi nasıl hezimete götürdüğüne değindi. Ayrıca Hengirmen, halkı, din ve mezhep bakımından ayırmayan, vatan için kanını canını verecek insanların var olduğunu da iletti.

Okov: Birleşeceğiz, dayanışacağız, bu ülkeyi böldürmeyeceğiz!

ADD Yönetim Kurulu adına konuşan ADD’nin en genç yönetim kurulu üyesi Alican Okov, Cumhuriyetin 91. yılını kutlayarak konuşmasına başladı. Okov, ‘Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ şiarıyla başlatılan milli mücadele sonucunda, Mustafa Kemal’in ‘Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyeti, kimsesizlerin kimsesi diye tanımladığını söyledi. Okov, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ümmet toplumundan ulus toplumunu yaratan Kuvay-ı Milliye kahramanları, halkımızın yurttaş olma bilincine eriştirilerek bağımsız bir devlet haline getirilen ülkemiz, buram buram yurtseverlik kokan, büyük bir devrimin hikâyesi Cumhuriyet ile taçlandırılmıştır. Bireyi özgürleştiren Cumhuriyet, tüm halkların ortak bir amaç uğruna birleştiği, Anadolu topraklarına aklın, ilmin, sanatın ve barışın hakim olabilmesi için gerçekleştirdiği Topyekun bir seferberliktir.”

Ek olarak Okov, dünya halklarının çok zor şartlar altında kapitalizm ve emperyalizm kıskacına sıkıştırıldığını belirterek, şöyle konuştu: “Bugün Norveç halkının kullandığı bir deyime o kadar çok ihtiyacımız var ki. Nedir o deyim? Mustafa Kemal gibi düşünmek. Evet, Mustafa Kemal gibi düşüneceğiz, ülkemizin her coğrafyasına karış karış kardeşliği, barışı ve huzuru egemen kılacağız. Bizi ayrıştırmak isteyenlere inat Mustafa Kemal gibi düşünerek, inadına birleşeceğiz, inadına dayanışacağız, inadına bu ülkeyi böldürmeyeceğiz.”

ADD’nin en genç yönetim kurulu üyesi olan Alican Okov, konuşmasına, Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle anarak son verdi.

Marşlar ve şiirler okundu

ADD’nin Gaziantep Şubesi’nin düzenlediği baloda, ADD Gençlik Kolları tarafından Türk bayraklarıyla Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okundu. Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirdi. Baloda daha sonra Cumhuriyet Marşları çalındı, şiirler okundu. 10. Yıl Marşı’na baloya katılanlar ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşadılar.

Adilcan Sivrikaya

ulusalkanal.com.tr