Ergenekon'da sona doğru: TSK bana 3 adet kahramanlık madalyası verdi, nasıl örgüt üyesi olurum?

Yargıtay'daki Ergenekon davasının duruşmaları devam ediyor. Bugün Prof. Dr. Yalçın Küçük, Prof Dr. Ferit Bernay ve Emekli Albay Levent Göktaş savunma yaptı.

Ergenekon'da sona doğru: TSK bana 3 adet kahramanlık madalyası verdi, nasıl örgüt üyesi olurum?

Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi’nde görülen Ergenekon davasının temyiz duruşması devam etti. Yargıtay Konferans Salonu’nda görülen 12. duruşmada ilk sözü Prof. Dr. Yalçın Küçük aldı.

Küçük, duruşmaya içinde savunma belgeleri ve çok sayıda kitabın bulunduğu büyük bir çantayla geldi. Davanın siyasi bir dava olduğu belirten Yalçın Küçük, “bizi Cumhuriyet’ten korktukları için tutukladılar” dedi.

“Türk Ordusu bağımsız, laik ve halkçı, mahkemeler de bağımsız ve tarafsız olduğu sürece bize bir şey olmaz” ifadelerini kullanan Küçük, kumpası “Cumhuriyet karşı açılan bir savaş” olarak değerlendirdi.

5 Kasım 2007’deki Tayyip Erdoğan, George W. Bush görüşmesini hatırlatan Küçük, “Bizim içeri atılma tarihimiz bu tarihtir” dedi.

Küçük’ün ardından Eski 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prod. Dr. Rıza Ferit Bernay da savunma yaptı. Bernay, Ermeni soykırım yalanına karşı Berlin’de Doğu Perinçek ile birlikte yürüyüşe katıldıklarını ve bu nedenle suçlandığını söyledi.

Emekli Albay Levent Göktaş da kendisine ait olduğu ileri sürülen sahte delillere ve suçlamalara yanıt verdi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kendisine 3 adet kahramanlık madalyası verildiğini hatırlatan Göktaş, örgüt üyesi olarak suçlanmayı kabul etmediğini söyledi. Göktaş savunmasını “adı ne olursa olsun, polis ve yargı içinde yer alan bu yapı bizim sadece dünyamızı aldı ama biz onların ahiretlerini ifsat ettik” sözleriyle bitirdi.

HABER: ÇAĞLA AKKUŞ

ulusalkanal.com.tr