TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması: 46 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin kuzeyinde terör hedeflerine yönelik sürdürülen Fırat Kalkanı harekatının 151'inci gününe dair bilgilendirmede bulunuldu. Gün içerisinde düzenlenen harekat kapsamında tespiti yapılan 46 IŞİD'li teröristin etkisiz hale getirildiği, 16'sının yaralandığı ve 2 silahlı aracın imha edildiği bildirildi.

TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması: 46 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin kuzeyinde terör hedeflerine yönelik sürdürülen Fırat Kalkanı harekatının 151'inci gününe dair bilgilendirmede bulunuldu.

Gün içerisinde düzenlenen harekat kapsamında tespiti yapılan 46 IŞİD'li teröristin etkisiz hale getirildiği, 16'sının yaralandığı ve 2 silahlı aracın imha edildiği bildirildi.

Bilgilendirme şu şekilde:

Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Bab’ın ele geçirilmesine yönelik planlı harekâtın icrasına devam edilmiştir.

Muhalif unsurlarca, harekâtın başlangıcından bu yana 227 meskûn mahalde (yaklaşık 1.875 km2) kontrol sağlanmıştır.

Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 318 DEAŞ terör örgütü hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak DEAŞ TÖ mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları baskı altına alınmıştır.

Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından Bab, Bzagah ve Kabbasin güneyinde tespit edilen 21 DEAŞ TÖ hedefine yönelik düzenlenen hava harekâtı sonucunda barınma yeri olarak kullanılan 17 bina, bir havan ve bir zırhlı araç imha edilmiştir.

Gün içinde, icra edilen harekât kapsamında tespiti yapılan 46 DEAŞ TÖ mensubu etkisiz hale getirilmiş, 16’sı yaralanmış ve 2 silahlı araç imha edilmiştir.

DEAŞ TÖ’den temizlenen bölgelerde Muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 30 EYP imha edilmiş, harekâtın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 3.044 EYP ve 43 mayın kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir.

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir.

ulusalkanal.com.tr

tsk ışid Fırat Kalkanı