İşte Almanya'da yayınlanan o haber

Almanya, Fethullah Gülen cemaatini mercek altına aldı. Cemaatin Almanya'daki okullarında küçük çocukların yumrukla dövüldüğü, derslerde Alevi ve Yahudi düşmanı eğitimler yapıldığı, öğrencilerin türban takmaya zorlandğı ortaya çıktı. Alman devlet kanalı ARD'de yayınlanan "Report Mainz" cemaat okullarında yaşanan skandallar anlatıldı.

Fethullah GülenCemaatinin Almanya`daki okullarında küçük çocukların yumrukla dövüldüğü, derslerde Alevi ve Yahudi düşmanı eğitimler yapıldığı, öğrencilerin türban takmaya zorlandğı ortaya çıktı.

Alman devlet kanalı ARD'de yayınlanan "Report Mainz" adlı haber programında Fethullah Gülen cemaatinin Almanya’daki okul ve dersanelerinde yaşandığı söylenen skandallar anlatıldı.

3 yaşındaki çocuğa dayak

‘ARD Mainz’ ve ‘Der Spiegel’in’ elde ettiği bilgilere göre, Almanya’nın Rüsselsheim kentinde Federal Uyum Bakanlığı’na (BAMF) bağlı olarak göçmenlere uyuım ve Almanca kursunun verildiği ve Gülen cemaatine ait olduğu öne sürülen bir eğitim kurumunda 3 yaşındaki çocuğa şiddet uygulandığı ortaya çıktı. Uyum Bakanlığı’nın araştırmaları sonucunda Rhein-Main’da Gülen okullarına ait eğitim kurumlarında uyum ve Almanca kursu verilme yetkisinin alındığı belirtildi.

Alevi ve Yahudi düşmanlığı yapılıyor

ARD ve Der Spiegel muhabirleri Ludwigsburg kentinde Gülen cemaatine ait olduğu söylenen Carl-Friedrich-Gauß-Schule adlı özel okuldaki velilerle de görüştü. Cemaat okulunda şiddet gören ögrencinin annesi Katrihn Petersen “Benim çocuğuma vurdular, hatta ayırmak isteyenlere de vurdular. Biz cocuklarımızı dayak yesinler diye göndermiyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi. Bir başka öğrenci velisi ise ‘bizzat öğretmenler cep telefonu mesajlarıyla öğrencileri gece ve haftasonu sohbetlerine davet ediyor. Alevi ve Yahudileri kötü gösteren konuşmalar yapılıyor’ diye konuştu. Evrim ve bilim karşıtı eğitimlerin verildiğini söyleyen başka bir öğrenci annesi ise ‘çocuğum türban takmaya zorlandı’ dedi.

Cemaat Almanya’da mercek altında

Gülen cemaatinin ‘modern islam’ görünümününe bürünerek 140’a yakın ülkede faaliyet gösterdiğinin vurgulandığı programda Almanya’nın çeşitli kentlerinde cemaate yakınlığıyla bilinen 20 özel okul, 120`ye yakın dersane bulunduğu belirtildi.

Öte yandan Alman iç istihbarat örgütü Anayasayı Koruma Dairesi'nin Baden Württemberg teşkilatı (Verfassungsschutz Baden-Württemberg) Almanya’da faaliyet gösteren Gülen okulları ve dersanelerinin antidemokratik olduğu ve Alman anayasasını tehdit ettiğine dair bir rapor yazdığı orta çıktı.

Belgeselin tam Erdoğan’ın Almanya ziyareti esnasında yayınlanması “zamanlaması manidar” dedirtti.

Adnan Türkkan

ulusalkanal.com.tr

fethullah gülen almanya cemaat yahud