FETÖ çatı davası başladı

Fetullah Gülen’in de bulunduğu 73 sanık hakkında açılan “Anayasayı ihlale teşebbüs, silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, hükümeti yıkmaya teşebbüs’ suçlarından açılan dava başladı. Dört gün daha sürecek olan davanın ilk gününe damgayı kumpas şehidi Ali Tatar’ın kardeşi vurdu. Duruşmaya ara verilmesini isteyen sanıklara Hürriyet Ünver, “Bekleyeceksin, ben 7 yıldır bugünü bekliyorum” diyerek tepki gösterdi.

FETÖ çatı davası başladı

Kumpasların, yalanların, iftiraların, darbelerin örgütü FETÖ için hesap günü geldi çattı.

FETÖ lideri Fetullah Gülen’in de bulunduğu 73 sanık hakkında açılan çatı davası bugün Ankara’da başladı.

Duruşmaya 73 sanıktan tutuklu durumda olan 7 sanık katıldı. Ankara’da tutuklu olan 6 sanık duruşmada hazır bulunurken, Silivri Cezaevi’nde tutulan Samanyolu Yayın Grubu Genel Müdürü Hidayet Karaca duruşmaya telekonferans yöntemi ile katıldı.

Sanıklar, Anayasayı ihlale teşebbüs etmek, silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, hükümeti yıkmaya teşebbüs etmekle suçlanıyor. İddianamede ayrıca, FETÖ’nün ABD, CIA ve NATO ile bağlantılı olduğu belirtiliyor.

Yoklama sonrası Mahkeme Başkanı, Fethullah Gülen'in avukatı Alihan Uncu'nun müdafilikten çekildiğini belirti.

Avukat Alihan Uncu, Ankara Barosu’nun kendisini davada görevlendirmesini kabul etmeyerek FETÖ’cüleri savunmayacağını deklare etmişti.

Duruşma olaylı başladı. Duruşmaya kumpas davaları nedeniyle intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ablası Hürriyet Ünver'in isyanı damgasını vurdu.

Mahkeme Başkanı Giray'ın yaklaşık 600 sayfalık iddianameyi özetlemeye başlamasından bir süre sonra Hidayet Karaca, "Sayın Başkan, ara vermeyecek misiniz? Rahatsızlığım da var." dedi.

Bunun üzerine, intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın müşteki sıralarında bulunan ablası Hürriyet Ünver ayağa kalkarak, “Ara verilmeyecek, bekleyeceksin. Katil bekleyeceksin. Dayanamadın mı? Ben 7 yıldır bugünü bekliyorum” diye bağırdı.

Öte yandan, sanıkların avukatlığını CHP’li eski milletvekili Atilla Kart’ın yapıyor olması dikkat çekti.

Ali Tatar’ın abisi Ahmet Tatar da “FETÖ’cülerin avukatlığını yaptığı gerekçesiyle” Atilla Kart’a sitem etti.

Davaya kumpas davaları sırasında yaşamını yitiren Cem Aziz Çakmak ve Murat Özenalp’in ailesi de müşteki sıfatıyla katıldı.

Dava, dört gün daha devam edecek.

ulusalkanal.com.tr