ABD ve Rusya diplomasi trafiğine hız verdi

Ukrayna'da tırmanan krizin ardından, ABD, Rusya sınrındaki ülkelere yöneldi. Yarın başlayacak NATO Zirvesi öncesi Amerika Başkanı Barack Obama Baltık ülkelerinden Estonya'ya gitti. Obama'nın ziyareti esnasında, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Kiev ve Moskova arasında kalıcı ateşkes için anlaşmanın sağlandığını duyurdu. Ancak bu habere Putin'in danışmanı Dimitri Peskov'dan yalanlama geldi.

ABD ve Rusya diplomasi trafiğine hız verdi

4-5 Eylül tarihlerinde Galler'de düzenlenecek NATO zirvesi öncesi ABD ve Rusya bölgesel konularda taktik yarışına hız verdi.

ABD Başkanı Barack Obama Rusya'ya komşu olan Baltık ülkelerinde temaslara başladı. Obama, Rusya ile aralarında soğuk rüzgarlar esen Estonya'nın başkenti Tallinn'de gitti. ABD Başkanı burada Estonya Devlet Başkanı Toomas Hendrik IIves, Litvanya Devlet Başkanı Dalia Grybauskaite ve Letonya Devlet Başkanı Andris Berzins'le görüşecek.

Obama’nın, Doğu Avrupa ve Baltık ülkeleriyle Rusya’ya karşı güvenlik konusunda işbirliği mesajları vermesi bekleniyor.

Obama'nın Estonya ziyareti sırasında ilginç bir gelişme yaşandı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında "kalıcı ateşkes" için anlaşmaya varıldığı açıklaması geldi.

Poroşenko'nun basın ofisinden yapılan açıklamada Ukrayna'nın doğusunda "kalıcı ateşkes" konusunda anlaşma sağlandığı belirtildi. Ancak bu açıklamaya Rusya'dan yalanlama geldi. Putin'in sözcüsü Dmitry Peskov, ateşkes için resmen anlaşmaya varamayacaklarını, çünkü Rusya'nın bu çatışmanın bir tarafı olmadığını" ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

rusya abd nato Obama Putin Ukrayna proşenko