İşte 1 Ocak'tan bu yana yakalanan IŞİD'li sayısı

Türk Silahlı Kuvvetleri, IŞİD ile mücadele kapsamında 1 Ocak 2015'ten bu yana 913 teröristi yakaladı. Hava ve kara operasyonlarında IŞİD'e e ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

İşte 1 Ocak'tan bu yana yakalanan IŞİD'li sayısı

Bir yandan bölücü terör örgütü PKK ile mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri bir yandan da IŞİD'e karşı operasyonları sürdürüyor.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, 1 Ocak 2015 tarihinden bu yana sınırlarda IŞİD mensubu 913 terörist yakalandı. Yakalananların sayısı yılın ikinci 6 aylık döneminde yüzde 61 oranında arttı.

Teröristlerden 108'i IŞİD'e yönelik hava ve kara operasyonlarında yakalandı. IŞİD militanlarının 478’inin Türkiye’ye, 435'inin de Suriye’ye geçmeye çalıştığı öğrenildi.

Yasadığı geçiş girişimleri en fazla Kilis Elbeyli bölgesinde yaşanıyor. Yakalanan IŞİD militanlarının üzerinden silah ve teçhizatların yanı sıra para, hücum yeleği, cep telefonu ve bilgisayar gibi malzemeler çıkıyor.

IŞİD militanları ifadelerinde "yakınımızı bulmak için Suriye'ye geçecektik" gibi ifadeler kullanıyor.

Türkiye'ye geçmeye çalışan IŞİD militanları da ya "Örgüt baskısından kaçtıklarını" öne sürüyor ya da "IŞİD kampında bomba eğitimi aldığını ve Türkiye’de eylem yapmak amacıyla geçiş yaptıklarını" itiraf ediyor.

IŞİD militanlarının Türkiye sınırına yönelik geçiş teşebbüslerinin azalmasında; sınırlardaki emniyet tedbirleri ve fiziki güvenlik sistemlerindeki iyileştirmeler olduğu belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr