Boğdanov: Muhalifleri önümüzdeki hafta görüşmeler için Moskova'ya davet edeceğiz

Rusya, Suriye yönetimi ve muhalifler arasındaki görüşmeler önümüzdeki hafta başlayabilir. Bu konuda Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Boğdanov, Suriye yönetimi ile sorun olmadığını, muhalifleri de önümüzdeki hafta Moskova'ya davet edeceklerini açıkladı.

Boğdanov: Muhalifleri önümüzdeki hafta görüşmeler için Moskova'ya davet edeceğiz

Suriye'deki krizin çözümü için devreye giren Rusya, Suriye yönetimi ile muhalifleri Moskova'da biraraya getirecek. Görüşmenin önümüzdeki hafta yapılabileceği belirtildi.

Sputnik'in haberine göre açıklama Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Boğdanov'dan geldi. Boğdanov, 'Moskova 3' olarak adlandırılan görüşmelerin gelecek hafta gerçekleşebileceğini söyledi.

Bogdanov, ''Onları önümüzdeki hafta görüşmeler için Moskova'ya davet edeceğiz. Hükümetle ilgili bir problem yok. Zira onlarla uzun zamandır konuşuyoruz. Şimdi de Suriyeli muhalif grupların temsilcileriyle görüşmeler yürütüyoruz'' dedi.

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un da yarın Moskova'da Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile görüşeceği belirtildi. Görüşmede Suriye yönetimi ile muhalifler arasındaki temasa odaklanılacağı belirtildi.

Önemli bir açıklama da Suriye yönetiminden geldi. İran'ın Başkenti Tahran'ı ziyaret eden Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, bir geçiş sürecinin hiçbir şekilde gündemlerinde olmadığını söyledi. Mikdad, geçiş süreci değil ulusal diyalog, anayasal süreç ve geniş tabanlı bir hükümetle ilgili görüşmeler yaptıklarını belirtti.

ulusalkanal.com.tr