Cizre'de neler oluyor? İşte yürüyüş provokasyonu ve Cizre gerçeği

Cizre'de neler olur? Selahattin Demirtaş öncülüğündeki HDP heyetinin, bölgede kıstırılan teröristleri kurtarma ve azalan halk desteğini canlandırma girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Cizre'ye yürümeye çalışan Demirtaş ve beraberindeki HDP'liler dağ başında şov yaptıktan sonra İdil'e geri döndü. İşte yürüyüş provokasyonu ve Cizre gerçeği...

Cizre'de neler oluyor? İşte yürüyüş provokasyonu ve Cizre gerçeği

Önce Şırnak halkı ailesiyle birlikte hastaneden dönen bir askeri öldürmek isteyen pkklılara karşı çıktı, ardından Şırnak'ta biraraya gelen 120 aşiretin lideri pkk'ya tepki gösterdi.

Kan kaybeden teröristlerin telsizlerinden "Bölgede halk olaylara çok isteksiz. Acilen eylem yapılmalı" talimatları geçilmeye başladı. Terör örgütü ile siyasi uzantısı HDP vakit kaybetmeden harekete geçti.

Bu olayların basına yansıyan yönüydü. İşin bir de istihbarat boyutu vardı. Pkklıların Irak'ın Kuzeyinden geleceğini belirleyen emniyet güçleri Cizre'de önlemler aldı. Örgüt yandaşları ise vatandaşları evlerinden zorla çıkararak hendekler kazdırdı. Cizre'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Örgüt yandaşları ise geceleri Cami hoparlörlerinden örgüt şarkıları yayınladı.

Bölge kordon altına alınınca HDP harekete geçti ve hemen Cizre'ye gitme kararı aldı. Örgüt yandaşları da sosyal medya üzerinden "Cizre'de sivil katliamı yapılıyor" yalanlarını yaymaya başladı.

Irak'ın Kuzeyinden gelecek terörist grup 7. Hudut taburu tarafından pusuya düşürüldü. Emniyet güçleri tek tek tespit ettiği hücre evlerine operasyonlar düzenledi. Aralıksız süren operasyonlarda güçleri tükenen pkklılar, ellerine silah verdikleri çocukları sokaklara salarak rastgele evlere ateş açtırdı. Kıstırılan teröristlerden biri de örgüte yakın tv kanalına telefonla bağlanarak hüngür hüngür ağladı.

Selahattin Demirtaş öncülüğündeki bir grup HDP'li bu gelişmeler yaşanırken katliam var diyerek Cizre'ye gitmeye çalıştı. HDP'lilere emniyet izin vermedi. Demirtaş "Amacımıza ulaşmadan dönmeyeceğiz" diyerek destek bulmaya çalıştı. Kendinden emin bir şekilde yola çıkan Demirtaş ve beraberindekiler yürüyüşlerine devam ettiler. Ancak bekledikleri halk desteğini bulamadılar.

HDP'li Bakanlar Ali Haydar Konca, Müslüm Doğan ile Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu gurubun Cizre'ye gitmesine izin verilmedi. Geceyi İdil'de geçiren HDP'liler sabah saatlerinde tekrar yürüyüşe geçti. Polis yolu kapatınca HDP'liler dağ yollarına saptarak yürüyüşüne devam etmek istedi.

Cizre'ye 1 kilometre kala polis, HDP'li grubu çembere aldı. Bu sırada, HDP'liler ile polis arasında itiş-kakış oldu. Emniyet yetkilileri heyetin Cizre'ye doğru bir adım dahi gitmesine izin vermeyeceklerini söylemesi üzerine, Demirtaş ve beraberindekiler bir süre oturarak bekledi.

Dağlık alanda medyaya poz üstüne poz veren Demirtaş ve beraberindekiler, yaklaşık 1 saat bekledikten sonra İdil'e geri dönmek zorunda kaldı.

ulusalkanal.com.tr