Rennan Hoca için buluştular

Profesör Doktor Rennan Pekünlü için kitle örgütleri, odalar, sendikalar, öğrenciler, bilim insanları ve sanatçılar Türkiye çapında seferberlik ilan etti. Rennan Hoca için düzenlenen daynışma toplantısında komite kurma kararı alındı. Komitenin görevi, Rennan Hocaya düzenlenen tertibi tersine çevirmek.

Yasaları uyguladığı için cezaevine konulan Profesör Doktor Rennan Pekünlü için komite kurma kararı alındı. Komitenin görevi Rennan Hocaya düzenlenen bu tertibi tersine çevirmek.

Bilim ve Ütopya Kooperatifi, TÜMÖD ve TGB’nin çağrısıyla öncüler İzmir Barosu’nda toplandı. Toplantıya İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Bilim ve Ütopya Kooperatifi Başkanı Prof. Dr. Semih Koray başkanlık yaptı.

Prof. Dr. İzge Günal, Av. Murat Fatih Ülkü, Prof. Dr. Can Ceylan ve Prof. Dr. Kürşat Yıldız komitenin neler yapabileceği konusunda görüşlerini belirtti.

Toplantıya 40’ın üzerinde kurum ve kuruluş yöneticisi destek verdi.

Pekünlü Komitesinin oluşturulması için İki hafta boyunca bilim, edebiyat, sanat ve spor dünyası ile Cumhuriyetçi kuvvetlere çağrıda bulunacak. Ardından Komitede yer alan güçlerle büyük bir basın açıklaması gerçekleşecek.

Pekünlü komitesinin, Türkiye genelinde faaliyet yürütmesi planlanıyor.

Haber: Belma YücelKamera: Akın Karaulusalkanal.com.tr