Anadolu'da kış planlaması

Kış geldi çattı. Anadolu kadınları kış aylarını rahat geçirebilmek için var gücüyle hazırlık yapıyor. Gaziantep'te oklavalar hamura değdi, ocaklar yandı. Kadınlar, yöresel ev ekmeğini Anadolu'nun birlik ruhunu yansıtan imece yöntemiyle yapıyor.

Anadolu'da kış planlaması

Gelinler oklavayla tahtanın, kaynanalar odun ateşinin başında. Bu hummalı çalışmanın nedeni kışa hazırlık...

Soğukların iyice belirginleşmesiye Anadolu'da kış teyakkuzu başladı. Son dönemlerin en sert soğuğunu bekleyen kadınlar sobanın başında rahat bir kış geçirmek için hazırlık yapıyor.

Görüntüler Gaziantep'ten. Gelinler, kaynanalar ve kız kardeşler ocak başında. İmece yöntemiyle ekmek yapılıyor.

Gaziantep'te ev ekmeğinin macerası tarlalarda başlıyor. Kadınlar, yetişen buğdayları, hasattan sonra değirmenlerde öğütüyor. Buğday una un da ekmeğe dönüşüyor.

Bir yandan odun ateşiyle pişen çayı yudumlayan Gaziantepli kadınlar bir yandan da yardımlaşarak ekmekleri hazırlıyor.

Odun ateşi yanar da sıkma olmaz mı? Kadınların yaptığı sıkmaları erkekler de peynir ve domatesle doldurarak eşleri için öğün hazırlıyor.

ulusalkanal.com.tr