Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'nin Afrin açıklamasına sert tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, ABD'nin Zeytin Dalı Harekatı'nın amacını hala idrak edemediğini, harekatın IŞİD'le mücadeleye zarar verdiği iddiasının asılsız olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'nin Afrin açıklamasına sert tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün Afrin’deki durum hakkında bugün yaptığı açıklamaya cevap verdi.

Aksoy, ABD makamlarının Zeytin Dalı Harekatı’nın gerekçesini, amacını ve mahiyetini hâlâ idrak edemediklerini veya maalesef anlamak istemediklerini göstermekte olduğunu açıkladı.

Zeytin Dalı Harekatı, bir terörle mücadele harekatı olduğunun altı çizilen açıklamada, "Harekat, kesinlikle sivil halkı hedef almamakta, bilakis sivil halkı bir terör örgütünün baskı ve tahakkümünden kurtarmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, sivillerin zarar görmemesi için gerekli tüm önlemler alınmış, sivil halka insani yardım erişimi sağlanmıştır." dedi.

IŞİD'le mücadele

Açıklamada ayrıca, Afrin’de teröristlere karşı yürütülen harekatın IŞİD ile mücadeleye zarar vereceği iddiasının da her türlü temelden yoksun olduğunun altı çizildi.

"Suriye’de terörizmle mücadeleye asıl zarar veren yaklaşım, terörist bir gruba karşı bir başka terör örgütünün kullanılması ve bu terörist grubun kendi bölücü gündemini ilerleterek sahada oldu bittiler yaratmasına, demografik değişiklikler yapmasına gözyumulmasıdır."

abd afrin dışişleri bakanlığı