Vatan Partisi ABD temsilciliğinden Nevruz kutlamalarına ilişkin açıklama

Vatan Partisi ABD temsilciliğinden Nevruz kutlamalarına ilişkin açıklama

Vatan Partisi Amerika Birleşik Devletleri Temsilcilik Başkanı Şazi Ercan, Türkiye’deki Nevruz kutlamaları ile ilgili bir açıklama yaptı.

Nevruzun binlerce yıldır Türk’ün olduğu tüm topraklarda coşkuyla kutlanan, büyük direnişin, uyanışın ve yeniden doğuşun simgesi olduğunu ifade eden Şazi Ercan, günümüzde gerçekleştirilen kutlamaların ise Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren emperyalizmin etkisi altında olduğunu ifade etti.

Şazi Ercan’ın açıklaması şu şekilde:

“Nevruz Göktürkler'in Ergenekon'dan demirden dağı eritip çıkmalarını, baharın gelişini, doğanın uyanışını temsil eder. Tüm Ortadoğu halkları tarafından, M.Ö 8. yüzyıldan günümüze kadar her yıl 21 Mart’ta kutlanan Nevruz, günümüzde ise Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren emperyalizmin, işte o günün, zalimidir. Ülkemizde ve komşu ülkelerde emperyalizme karşı mücadele devam etmektedir. Emperyalizm ve piyonları kaybedecektir. Türkiye kazanacak, Cumhuriyet kazanacak, Biz kazanacağız. Güveniyoruz… Partimize güveniyoruz, halkımıza güveniyoruz. Emperyalizme karşı direnen Ortadoğu halklarının diriliş ve direniş günü olan 21 Mart Nevruz tüm halklara kutlu olsun.”

ulusalkanal.com.tr

vatan partisi