Uçak krizinin ekonomiye zararı 407 milyon dolar olarak açıklandı

Turizmde beklenen canlılık sağlandı. Ancak tarımda henüz bir hareketlilik yok. Rusya ile yaşanan krizin tarım sektörüne faturası Ağustos sonu itibariyle 407 milyon dolara ulaştı. Açıklama, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'dan geldi.

Uçak krizinin ekonomiye zararı 407 milyon dolar olarak açıklandı

Rus krizinin tarım faturası Ağustos ayı sonu itibariyla 407 milyon dolara ulaştı

Turizmde beklenen canlılık Ruslarla sağlandı. Ancak tarımda henüz bir hareketlilik yaşanmadı.

Rusya'nın Türkiye'ye uyguladğı ambargonun devam etmesi, ekonomiye büyük zarar verdi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, gıda ve tarımda Rus ambargosunun Ağustos ayı sonu itibarıyla faturasının 407,5 milyon dolara ulaştığını belirtti.

Rusya'ya ihraç edilen gıda ve tarım ürünlerinden elde edilen döviz miklarları da Ocak-Temmuz dönemi arasında, geçen yıla göre 619 milyon dolardan 197 milyon dolara düştü.

Şemsi Bayraktar, "Rusya'nın uygulamış olduğu ambargodan en fazla etkilenen kesim, yaşanan fiyat düşüşleri ve pazarlama sorunları nedeniyle üreticilerimizdir." ifadesini kullandı.

2015 yılı Ocak-Ağustos döneminde Rusya'ya 714 bin 941 ton yaş sebze meyve ihracatı yapılarak 511 milyon dolar gelir elde etti. 2016 yılının Ocak-Ağustos döneminde gelindiğinde ise bu yaş sebze meyve ihracatımız miktar bazında yüzde 81,5 düşüşle 132 bin 224 tona, değer bazında yüzde 79,7 düşüşle 103,8 milyon dolara geriledi.

ulusalkanal.com.tr