Aydın'da pazar yeri krizi

Aydın'da Koronavirüs tedbirleri kapsamında pazar yerlerinin değiştirilmesi pazarcı esnafını mağdur etti. Tezgah açmayan pek çok pazarcı protesto eylemi yaparken meydana gelen gerginlik nedeniyle polis güvenlik önlemi aldı. Efeler Belediyesi esnaf temsilcileriyle görüşmenin ardından uygulamada değişikliğe gitti.

Aydın'da pazar yeri krizi

Aydın'ın merkez Efeler ilçesindeki geçici pazaryerleri son günlerde pazarcıların tepkisine neden oldu. Efeler Belediyesi kapatılan pazar yerlerine alternatif olarak geçici pazar alanları belirledi. Ancak aynı günlerde birden fazla alanda pazar kurulmasına pazarcılar isyan etti. Tezgah açmayan pek çok pazarcı durumu protesto etti.

Pazarcıların tepkisi nedeniyle polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Eylemi haklı bulan pazarcıların yanı sıra, yanlış bulan pazarcılar da oldu

Esnaf temsilcilerinden oluşan bir heyet, sorunun çözümü için Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay ile görüştü. Aydın Meyve ve Sebzeciler, Çiçekçiler ve Seyyar Satıcılar Esnaf Odası Başkanı Yusuf Demirtaş, görüşme çıkışı Ulusal Kanal'a konuştu.

Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, kendisine daha önce bu konuda iletilen ve hayır dediği hiçbir talep olmadığını vurguladı. Koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle pazarcıların geçici bir mağduriyet yaşadığını, sorunları çözeceklerini söyledi.

Atay, Zafer Meydanı'na yapılacak çok katlı otoparkın da Salı pazarı olarak hizmet vereceğini de ekledi.

aydın pazar yeri